Υλικά που θα χρειαστούμε
800 γραμμ. καθαρισμένο αρακά
3 καρότα
1 1/2 κιλό πατάτες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 μάτσο άνηθο
3 κουταλιές λάδι
350 γραμμ. γάλα
250 γραμμ. ρεγκάτο τριμμένο
3 κουταλιές βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τα καρότα κομμένα σε κύβους και τον αρακά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να εξατμιστούν όλα τα υγρά (μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμη ζεστό νερό). Ρίχνουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις διαλύουμε με την κουτάλα του πουρέ ή πιρούνι.
Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο, το γάλα και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και, όταν κρυώσει αρκετά, βάζουμε το τυρί (κρατάμε λίγο) και αναμειγνύουμε. Λαδώνουμε ελαφρά ένα πιρέξ, πασπαλίζουμε με φρυγανιά και ρίχνουμε τον αρακά. Ισιώνουμε την επιφάνεια και στρώνουμε από πάνω τον πουρέ. Με πιρούνι κάνουμε σχήματα και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας