Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.8° 15.8°
3 BF
56%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
0 BF
72%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.7° 16.0°
2 BF
65%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
9.9° 9.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
12.6° 12.6°
4 BF
88%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
76%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.2° 15.2°
1 BF
82%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
15°C
16.1° 14.8°
2 BF
63%
Μυτιλήνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.5°
0 BF
68%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.4° 17.4°
1 BF
51%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
66%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.5° 17.5°
2 BF
39%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
1 BF
80%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
2 BF
63%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
5 BF
86%
Χαλκίδα
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.0° 15.0°
1 BF
64%
Καβάλα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
80%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
74%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.3° 11.3°
1 BF
86%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
mpakaliaros-kroketa
Dreamstime.com

Κροκέτες μπακαλιάρου

Υλικά που θα χρειαστούμε:

 
1 κιλό μπακαλιάρο φιλέτο, παστό
 1 φλιτζάνι μπίρα
3/4 φλιτζανιού (περίπου) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 πιπέρι
1 αυγό
1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
αλεύρι + 2 αυγά + φρυγανιά για το πανάρισμα
λάδι (ή ηλιέλαιο) για το τηγάνισμα

 

Κόβουμε τον μπακαλιάρο κομμάτια και τον βάζουμε σε λεκάνη με νερό. Τον αφήνουμε για 24 ώρες, αλλάζοντας δυο-τρεις φορές το νερό.

Τον στραγγίζουμε καλά και τον «μαδάμε». Σε μπολ ρίχνουμε την μπίρα, το αλεύρι, το πιπέρι, το αυγό, τον μαϊντανό, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Αν είναι πολύ σφικτό, προσθέτουμε λίγη μπίρα ή αλεύρι αν είναι αραιό.

Ρίχνουμε τον μπακαλιάρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με αρκετό λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά, σχεδόν να «κάψει».

Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, πλάθουμε κροκέτες, τις περνάμε από αλεύρι, έπειτα από τα αυγά (που έχουμε χτυπήσει με λίγο νερό) και τέλος τις κυλάμε στη φρυγανιά. Τις ρίχνουμε προσεκτικά στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν οι κροκέτες ένα ξανθό χρώμα.

Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και τις σερβίρουμε.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κροκέτες μπακαλιάρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας