Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
21.3° 18.5°
2 BF
58%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.4° 17.5°
1 BF
66%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
18.8° 17.0°
3 BF
62%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
15°C
14.9° 14.9°
2 BF
88%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.6° 17.6°
3 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.6° 17.6°
1 BF
79%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
17°C
16.9° 16.8°
0 BF
63%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
20°C
20.5° 18.9°
2 BF
41%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
1 BF
63%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.0° 19.0°
0 BF
63%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.4° 17.4°
2 BF
84%
Λάρισα
Αίθριος καιρός
18°C
17.6° 17.6°
1 BF
72%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
1 BF
59%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
19°C
18.8° 17.8°
4 BF
85%
Χαλκίδα
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
1 BF
51%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.3° 15.3°
0 BF
77%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.0° 18.0°
1 BF
69%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.4° 12.4°
1 BF
84%
ΜΕΝΟΥ
Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
cake fraoula
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σοκολατένια κεϊκ με φράουλες

Υλικά που θα χρειαστούμε:

 
230 γραμμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
230 γραμμ. ζάχαρη άχνη
200 γραμμ. αλεύρι μαλακό
50 γραμμ. κακάο σκόνη
4 αυγά
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
50 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
6-7 φράουλες, κομμένες φέτες
16-20 χάρτινες φόρμες + λίγο βούτυρο
σοκολατένια κρέμα:
00 γραμμ. γάλα
30 γραμμ. ζάχαρη
25 γραμμ. κακάο
5 γραμμ. κορν φλάουρ
100 γραμμ. κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια

 

Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι στο μίξερ, χτυπάμε με το «φτερό» να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια το αλεύρι και το κακάο με το μπέικιν. Βουτυρώνουμε τις χάρτινες φόρμες και ρίχνουμε λίγο μείγμα σε καθεμία. Βάζουμε 2-3 φέτες φράουλας και τις σκεπάζουμε με λίγο μείγμα.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, περίπου 15-18 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Φτιάχνουμε τη σοκολατένια κρέμα: Βάζουμε το γάλα με το κακάο σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ με 1 φλιτζανάκι του καφέ κρύο νερό και προτού πάρει βράση το γάλα το ρίχνουμε.

Ανακατεύουμε με σύρμα και μόλις δέσει λίγο η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Γρήγορο ανακάτεμα με σύρμα και μόλις λιώσει, βάζουμε την κατσαρόλα μέσα σε δοχείο με παγάκια. Ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει και μετά με κορνέ διακοσμούμε τα κεκάκια.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σοκολατένια κεϊκ με φράουλες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας