Υλικά που θα χρειαστούμε
300 γραμμ. φέτα
150 γραμμ. κατίκι
200 γραμμ. ρεγκάτο, τριμμένο
3 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη φέτα χοντροτριμμένη και το κατίκι. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το μπέικιν και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να γίνει κρέμα. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο την αδειάζουμε στο μείγμα των αυγών.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε. Με το μισό λάδι αλείφουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα. Το στρώνουμε με σπάτουλα και πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο. Περιχύνουμε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας