Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.4° 17.6°
1 BF
59%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.8° 16.5°
1 BF
69%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.7° 16.0°
3 BF
69%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
16°C
15.9° 15.9°
2 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.5° 16.5°
1 BF
76%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
80%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
15°C
16.9° 14.8°
3 BF
77%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
19°C
19.4° 17.9°
1 BF
44%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.4° 17.4°
2 BF
63%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
0 BF
63%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.2° 19.2°
2 BF
37%
Λάρισα
Αίθριος καιρός
17°C
16.8° 16.8°
0 BF
74%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
1 BF
59%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
5 BF
89%
Χαλκίδα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.2° 17.2°
1 BF
54%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.8° 14.3°
0 BF
72%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.5° 17.5°
1 BF
71%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.4° 12.4°
0 BF
82%
ΜΕΝΟΥ
Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
mageiritsa
Dreamstime.com

Μαγειρίτσα

Υλικά που θα χρειαστούμε:

 
 
1 συκωταριά αρνίσια
1/2 κιλό εντεράκια
2-3 μαρούλια
1/4 φλιτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
χυμός 1 λεμονιού
1/2 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
● Για την κρέμα λεμονιού:
3 κρόκοι αυγών
χυμός 2 λεμονιών
1 κουταλιά κορν φλάουρ

 

Πλένουμε τη συκωταριά και τα εντεράκια. Χοντροκόβουμε τα μαρούλια και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ζεματάμε συκωταριά και εντεράκια για 10 λεπτά και μετά τα ψιλοκόβουμε. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τη συκωταριά και τα εντεράκια. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε ζεστό νερό να τα σκεπάζει. Βράζουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το ρύζι, τα μαρούλια, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε περίπου 30-35 λεπτά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Ρίχνουμε τα μυρωδικά και βράζουμε 5 λεπτά ακόμη. Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τον χυμό και το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι ζωμό από το φαγητό και ρίχνουμε την κρέμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και σε 2 λεπτά την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μαγειρίτσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας