Υλικά που θα χρειαστούμε
250 γραμμ. βούτυρο soft
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 βανίλια
200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 κουταλιές κακάο
4 κουταλιές γλυκό βύσσινο
1 φακελάκι σταγόνες κουβερτούρα
+ άχνη για πασπάλισμα
Βάζουμε το γλυκό βύσσινο σε σουρωτήρι να στραγγίσει από το σιρόπι του και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και στο τέλος το γιαούρτι. Σταματάμε το μίξερ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα, ανακατεύοντας με σπάτουλα-κουτάλα.
Μόλις ενσωματωθεί, προσθέτουμε τα βύσσινα και τις σταγόνες κουβερτούρας. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και το ξεφορμάρουμε. Πριν το σερβίρουμε, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας