Αθήνα, 17°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.6° 15.2°
2 BF
77%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.4°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 15.5°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
2 BF
88%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
77%
Βέροια
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.2° 15.2°
2 BF
80%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.5° 16.5°
2 BF
86%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 15.5°
2 BF
93%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.1° 15.9°
1 BF
70%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.5° 16.5°
2 BF
69%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.8° 16.8°
2 BF
79%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
49%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
18°C
18.3° 16.2°
1 BF
65%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.6° 15.8°
0 BF
77%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
72%
Κατερίνη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
84%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Dreamstime.com

Κροκέτες ρυζιού

Υλικά που θα χρειαστούμε

 

  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • + 1 κύβος λαχανικών
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 100 γραμμ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 100 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι, ρίγανη

 Για το πανάρισμα:

  • αλεύρι, τριμμένη φρυγανιά
  • λάδι για τηγάνισμα

 

Βάζουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα το βούτυρο με το λάδι να ζεσταθούν. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε το ρύζι, πιπέρι και λίγη ρίγανη και το ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει. Διαλύουμε τον κύβο στο ζεστό νερό και το προσθέτουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να μείνει στεγνό το ριζότο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με πετσέτα. Μετά από 10 λεπτά χτυπάμε το ένα αυγό και το ρίχνουμε στο ρύζι μαζί με τα τυριά και λίγο μαϊντανό.

Ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε βαθύ πιάτο το δεύτερο αυγό μαζί με λίγο νερό και το χτυπάμε με λίγο αλάτι. Φτιάχνουμε κροκέτες και τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά στο χτυπημένο αυγό και, τέλος, στην τριμμένη φρυγανιά. Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Σερβίρονται χλιαρές.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κροκέτες ρυζιού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας