Υλικά που θα χρειαστούμε:
250 γραμμ. φέτα
150 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 μικρή πράσινη πιπεριά καυτερή
1/4 κουταλάκι μπούκοβο
1 κουταλιά ξίδι
4 κουταλιές λάδι
πάπρικα
• Για το σερβίρισμα:
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
ελιές πράσινες και μαύρες
λίγο μπούκοβο
λίγη ζάχαρη
2-3 κουταλιές λάδι
Βάζουμε λίγο λάδι σε μικρό τηγάνι και τηγανίζουμε την πιπεριά μέχρι να μαλακώσει. Τη βγάζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει και της βγάζουμε τη φλούδα και τα όλα τα σπόρια. Τη βάζουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Τα πολτοποιούμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο γιαούρτι ή φέτα για να αποκτήσει την υφή που επιθυμούμε. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο φέτες, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τις ελιές.
Τα σοτάρουμε και ρίχνουμε το μπούκοβο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Οταν κρυώσει το βάζουμε πάνω από την τυροσαλάτα όταν τη σερβίρουμε.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας