Αθήνα, 17°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.6° 15.2°
2 BF
77%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.4°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 15.5°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
2 BF
88%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
77%
Βέροια
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.2° 15.2°
2 BF
80%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.5° 16.5°
2 BF
86%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 15.5°
2 BF
93%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.1° 15.9°
1 BF
70%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.5° 16.5°
2 BF
69%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.8° 16.8°
2 BF
79%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
49%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
18°C
18.3° 16.2°
1 BF
65%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.6° 15.8°
0 BF
77%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
72%
Κατερίνη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
84%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Ντομάτες-γεμιστά
Dreamstime.com

Ντομάτες γεμιστές με κιμά

Υλικά που θα χρειαστούμε:

 

  • 12 ντομάτες
  • 750 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι ξερό δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ζάχαρη
  • 150 γραμμ. ρεγκάτο τριμμένο

 
Πλένουμε τις ντομάτες, τις αδειάζουμε προσεκτικά να μη σπάσουν και τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη. Τις τοποθετούμε σε ταψί. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τον κιμά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Πολτοποιούμε στο μούλτι το εσωτερικό από τις ντομάτες και ρίχνουμε το μισό μείγμα στον κιμά. Ξεπλένουμε το ρύζι, το σουρώνουμε και το προσθέτουμε μαζί με τον μαϊντανό που έχουμε ψιλοκόψει, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το τυρί (κρατάμε λίγο για το τέλος).

Ρίχνουμε και το μισό λάδι και ζυμώνουμε. Γεμίζουμε τις ντομάτες, (όχι μέχρι επάνω, γιατί θα φουσκώσει η γέμιση με το ρύζι). Σκεπάζουμε τις ντομάτες με τα καπάκια τους. Ανακατεύουμε τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας με το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο ταψί. Μπορούμε στα κενά ανάμεσα στις ντομάτες να βάλουμε κομμάτια πατάτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, περίπου μιάμιση ώρα. Λίγο πριν τα βγάλουμε πασπαλίζουμε τις ντομάτες με το ρεγκάτο. Τρώγονται καλύτερα χλιαρές ή κρύες.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ντομάτες γεμιστές με κιμά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας