Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 κιλό γαύρο
αλάτι χοντρό ή ανθό αλατιού
χυμό λεμονιού
1 καρότο, σε κυβάκια
2-3 κουταλιές κάπαρη
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, σε κυβάκια
3 σκελίδες σκόρδο, ψιιλοκομμένες
3-4 κλαδιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
κόκκοι πιπεριού
2 φύλλα δάφνης
λάδι
Πλένουμε τον γαύρο και αφαιρούμε τα κεφάλια και τα εντόσθια με το χέρι. Παίρνουμε ένα ταψί και το στρώνουμε με αλάτι. Βάζουμε μία στρώση ψάρια και σκεπάζουμε με αλάτι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν. Καλό είναι να γίνουν δυο στρώσεις. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Ξεπλένουμε τον γαύρο να φύγει το αλάτι και τον φιλετάρουμε, ανοίγοντας το ψάρι με τα δάχτυλα και τραβώντας το κόκκαλο από την ουρά προς τα πάνω. Τον ξαναβάζουμε στο ταψί και τον καλύπτουμε με χυμό λεμονιού.
Τον αφήνουμε 5-6 ώρες στο ψυγείο ή μέχρι να αλλάξει χρώμα η σάρκα του και να ασπρίσει. Βγάζουμε τα φιλέτα από το λεμόνι και χωρίς να τα ξεπλύνουμε τα βάζουμε σε γυάλινο μπολ σε στρώσεις με το καρότο, την κάπαρη, την πιπεριά, το σκόρδο, τη δάφνη και τον μαϊντανό. Σκορπίζουμε τους κόκκους πιπεριού και καλύπτουμε με λάδι. Τον διατηρούμε στο ψυγείο.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας