Αθήνα, 17°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.6° 15.2°
2 BF
77%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.4°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 15.5°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
2 BF
88%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
77%
Βέροια
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.2° 15.2°
2 BF
80%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.5° 16.5°
2 BF
86%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 15.5°
2 BF
93%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.1° 15.9°
1 BF
70%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.5° 16.5°
2 BF
69%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.8° 16.8°
2 BF
79%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
49%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
18°C
18.3° 16.2°
1 BF
65%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.6° 15.8°
0 BF
77%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
72%
Κατερίνη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
84%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Γαύρος
Dreamstime.com

Γαύρος μαρινάτος

Υλικά που θα χρειαστούμε:

 

  • 1 κιλό γαύρο
  • αλάτι χοντρό ή ανθό αλατιού
  • χυμό λεμονιού
  • 1 καρότο, σε κυβάκια
  • 2-3 κουταλιές κάπαρη
  • 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, σε κυβάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιιλοκομμένες
  • 3-4 κλαδιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • κόκκοι πιπεριού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • λάδι


Πλένουμε τον γαύρο και αφαιρούμε τα κεφάλια και τα εντόσθια με το χέρι. Παίρνουμε ένα ταψί και το στρώνουμε με αλάτι. Βάζουμε μία στρώση ψάρια και σκεπάζουμε με αλάτι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν. Καλό είναι να γίνουν δυο στρώσεις. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Ξεπλένουμε τον γαύρο να φύγει το αλάτι και τον φιλετάρουμε, ανοίγοντας το ψάρι με τα δάχτυλα και τραβώντας το κόκκαλο από την ουρά προς τα πάνω. Τον ξαναβάζουμε στο ταψί και τον καλύπτουμε με χυμό λεμονιού.

Τον αφήνουμε 5-6 ώρες στο ψυγείο ή μέχρι να αλλάξει χρώμα η σάρκα του και να ασπρίσει. Βγάζουμε τα φιλέτα από το λεμόνι και χωρίς να τα ξεπλύνουμε τα βάζουμε σε γυάλινο μπολ σε στρώσεις με το καρότο, την κάπαρη, την πιπεριά, το σκόρδο, τη δάφνη και τον μαϊντανό. Σκορπίζουμε τους κόκκους πιπεριού και καλύπτουμε με λάδι. Τον διατηρούμε στο ψυγείο.
 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Γαύρος μαρινάτος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας