Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
20°C
20.9° 18.4°
1 BF
71%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.6° 19.3°
2 BF
61%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
19°C
22.0° 19.4°
2 BF
75%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
1 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.2° 20.2°
2 BF
74%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
59%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
1 BF
67%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
21.4° 18.8°
4 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.9° 18.2°
2 BF
61%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
61%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.7° 19.7°
2 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.3° 19.9°
4 BF
73%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
2 BF
57%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 18.9°
1 BF
59%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.8° 18.8°
4 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.5° 20.5°
2 BF
46%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.5° 18.3°
3 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
21.3° 21.3°
2 BF
64%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
64%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025

Μπέργκερ από σπίτι

Αρέσει σε όλους. Ναι, σε όλους! Με τυρί, με μπέικον, με καραμελωμένα κρεμμύδια, κέτσαπ και μουστάρδα πάντα, με κοτόπουλο, με σκέτα λαχανικά, με...

Καλύπτει όλα τα γούστα και τις ηλικίες. Ιδανικό για πάρτι μικρών και μεγάλων. Με μια σαλάτα αποτελεί ολοκληρωμένο γεύμα.

Εχει ένα μυστικό, όταν το φτιάχνουμε με μοσχαρίσιο κρέας: καλό κρέας με λίγο λίπος, περίπου 20%, ψιλοκομμένο με μαχαίρι κοφτερό ή περασμένο μόνο μία φορά από τη μηχανή του κιμά.

Εύκολο στην παρασκευή του και ακόμη περισσότερο στην κατανάλωσή του.

Δεν χρειάζεται σερβίτσια και μαχαιροπίρουνα για να το φάμε. Αρκεί μια χαρτοπετσέτα για να το απολαύσουμε.

Πάμε να φτιάξουμε νόστιμα, ζουμερά μπέργκερ για την οικογένειά μας και τους φίλους μας.

Με μανιτάρια

● 600-700 γραμμ. μανιτάρια

● 1 κρεμμύδι

● 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

● 2 αυγά

● 1/2 φλιτζάνι αλεύρι

● 1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

● 2 κουταλιές σόγια

● 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

● λάδι

● αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

για το σερβίρισμα:

● 6 στρογγυλά ψωμάκια

● 6 φέτες τυρί τσένταρ

● μαρούλι

● μουστάρδα

● 6 ροδέλες κρεμμύδι

Χοντροκόβουμε τα μανιτάρια. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2-3 κουταλιές λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις βγάλουν τα υγρά τους τη χαμηλώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να στεγνώσουν. Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές λάδι και το κρεμμύδι χοντροκομμένο και σοτάρουμε άλλα 7-8 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο μούλτι. Τα πολτοποιούμε, όχι να γίνουν πουρές, και μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα 1 ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε 6 μπιφτέκια. Βάζουμε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και τα ψήνουμε 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε κάθε μπιφτέκι με 1 φέτα τυρί για να λιώσει. Τα κρατάμε ζεστά και ψήνουμε ελαφρά τα ψωμάκια στο ίδιο τηγάνι. Συναρμολογούμε τα μπέργκερ προσθέτοντας μαρούλι, κρεμμύδι και μουστάρδα.

Κλασικό μπέργκερ

● 800 γραμμ. μοσχάρι κιμά από ελιά

● χοντρό αλάτι

● χοντροκομμένο πιπέρι

● 4 κουταλιές κέτσαπ, πικάντικη

για το σερβίρισμα:

● 6-8 στρογγυλά ψωμάκια

● 6-8 φέτες τυρί τσένταρ

● 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες, καραμελωμένο με 1 κουταλιά βούτυρο, 3 κουταλιές κρέμα βαλσάμικου και 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη

● φύλλα μαρουλιού

● φέτες ντομάτας

● λίγα αγγουράκια τουρσί, σε ψιλές φέτες

● μουστάρδα, κέτσαπ

Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, ρίχνουμε τις 4 κουταλιές κέτσαπ, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε απαλά, ίσα ίσα να ενωθούν να υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες. Σε μικρό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και αφήνουμε να ζεσταθούν 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Πλάθουμε 6-8 μπιφτέκια, λίγο πιο μεγάλα από τη διάμετρο του ψωμιού και αρκετά παχουλά. Βάζουμε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και τοποθετούμε τα μπιφτέκια. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τα ψήνουμε 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα γυρίζουμε 2-3 φορές με σπάτουλα, αλλά δεν τα πατάμε για να μείνουν ζουμερά. Τα κρατάμε ζεστά. Κόβουμε τα ψωμιά και τα ψήνουμε ελαφρά στο τηγάνι, χωρίς να το πλύνουμε. Βάζουμε σε κάθε ψωμί λίγο μαρούλι, ένα μπιφτέκι, μία φέτα τυρί, κρεμμύδι, ντομάτα, μουστάρδα, κέτσαπ και λίγες φέτες τουρσί. Καλή σας όρεξη.

Με φιλέτο κοτόπουλου

● 6 κομμάτια φιλέτο στήθος

● αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη

για το σερβίρισμα:

● 6 φραντζολάκια τσιαπάτας

● 6 φέτες μπέικον

● 6 φέτες τυρί τσένταρ

● φέτες μαρουλιού

● φέτες ντομάτας

● φέτες αβοκάντο

Ζεσταίνουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Τα γυρίζουμε να ροδίσουν και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα αρωματικά και τα ψήνουμε, περίπου 15-20 λεπτά. Τα διατηρούμε ζεστά. Στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε το μπέικον. Τέλος, κόβουμε τα ψωμιά στη μέση και τα περνάμε 1-2 λεπτά από το τηγάνι. Τους βάζουμε μαρούλι, τυρί, το κοτόπουλο, αβοκάντο, μπέικον και σερβίρουμε.

Με μπλου τσιζ

● 800 γραμμ. μοσχάρι κιμά από ελιά

● 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

● 200 γραμμ. μπλου τσιζ, θρυμματισμένο

● 2 κουταλιές λάδι

● αλάτι, πιπέρι

για το σερβίρισμα:

● 6-8 στρογγυλά ψωμάκια

● φέτες ντομάτας

● φέτες κρεμμυδιού

● φύλλα μαρουλιού

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε ελαφρά και αφήνουμε το μείγμα μία ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε 6-8 μπιφτέκια βάζοντας στο κέντρο τους από μία κουταλιά θρυμματισμένο τυρί. Θα μας περισσέψει περίπου το μισό τυρί. Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Ψήνουμε και τα ψωμάκια στο ίδιο τηγάνι για 2-3 λεπτά και τα γεμίζουμε με μαρούλι, το μπιφτέκι, θρύμματα τυριού και ντομάτα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μπέργκερ από σπίτι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας