Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 τόνο κονσέρβας
1 αβοκάντο
1 κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σγουρό μαρούλι
5-6 ντοματίνια
4-5 κλαδάκια μαϊντανό
• Για τη σος:
4 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά μαγιονέζα
2 κουταλιές ξίδι βαλσαμικό
1 κουταλιά μουστάρδα
1 λεμόνι (ξύσμα + χυμό)
αλάτι, πιπέρι
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος και τα ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε κύβους και το βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το μαρούλι χοντροκομμένο και τον τόνο τεμαχισμένο.
Ρίχνουμε τη σος και ανακατεύουμε. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα απλώνουμε από πάνω και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για μία ώρα πριν την σερβίρουμε.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας