Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Cheesecake
Dreamstime.com

Τσιζκέικ

Υλικά που θα χρειαστούμε:

 

  • 4 κρόκοι αυγών
  • 180 γραμμ. ζάχαρη
  • 330 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 450 γραμμ. τυρί κρέμα
  • 20 γραμμ. σκόνη ζελατίνης
  • 250 γραμμ. μπισκότα, τύπου digestive
  • 80 γραμμ. βούτυρο, λιωμένο
  • • Για τη σάλτσα:
  • 400 γραμμ. βερίκοκα, χωρίς τα κουκούτσια
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 150 γραμμ. νερό
  • 1 βανίλια

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, προσθέτουμε το βούτυρο. Τα ανακατεύουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. Μοιράζουμε το μείγμα σε 8-10 μπολ. Κόβουμε τα βερίκοκα σε φέτες και τα μισά τα βάζουμε σε κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Τα βράζουμε 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις κρυώσουν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους σε μεταλλικό μπολ και τα χτυπάμε με σύρμα πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.

Οταν το μείγμα ζεσταθεί αρκετά και αφρατέψει σταματάμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μπρίκι βάζουμε 8 κουταλιές κρύο νερό, ρίχνουμε τη ζελατίνη και τη διαλύουμε. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε σφιχτή σαντιγί. Χτυπάμε ξεχωριστά στο μίξερ το τυρί να αφρατέψει, προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και τη ζελατίνη, που την έχουμε ζεστάνει ελαφρά, ανακατεύοντας για να υγροποιηθεί. Γεμίζουμε τα μπολ μέχρι τη μέση με την κρέμα, βάζουμε μία κουταλιά βερίκοκα, ξανά κρέμα και τελειώνουμε με βερίκοκα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν, τουλάχιστον 12 ώρες.
 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τσιζκέικ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας