8 αυγά
1 κουταλιά αλεύρι
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
2 πορτοκαλί πιπεριές
1 πιπεριά Φλωρίνης
3 κολοκυθάκια
5 κουταλιές λάδι
αλάτι, πιπέρι
100 γραμμ. παρμεζάνα
ή άλλο κίτρινο τυρί τριμμένο
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Μετά τα πιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες μας να βγάλουν τα πολλά υγρά τους και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια. Τα σοτάρουμε 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα λαχανικά και τηγανίζουμε 4-5 λεπτά, μέχρι να πήξει και να ροδίσει από την κάτω πλευρά.
Αν το τηγάνι μας είναι κατάλληλο για τον φούρνο, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα κάτω από το γκριλ για 2-3 λεπτά. Διαφορετικά γυρίζουμε την ομελέτα με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου και ρίχνουμε από πάνω το τυρί. Την αφήνουμε 3-4 λεπτά να φουσκώσει και να ροδίσει από κάτω.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας