Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
20.4° 18.4°
1 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
21.3° 18.6°
3 BF
67%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
18°C
21.0° 17.7°
2 BF
76%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
2 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
19.8° 19.8°
1 BF
71%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
13.4° 13.4°
2 BF
62%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.3° 20.3°
1 BF
68%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
20.2° 19.4°
4 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
58%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
3 BF
60%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
72%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.3° 19.9°
4 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.6° 20.6°
2 BF
61%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.5° 18.4°
3 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.3° 18.8°
4 BF
79%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.0° 20.0°
2 BF
53%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
3 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.7° 20.7°
3 BF
68%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
61%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
τάρτα-ροδάκινο
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Dreamstime.com

Τάρτα με ροδάκινα

Υλικά που θα χρειαστούμε

 

6-7 ροδάκινα
● Για τη βάση:
100 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
3 κουταλιές ζάχαρη
λίγο αλάτι
2-3 κουταλιές νερό παγωμένο
● Για την κρέμα
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
5 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές κορν φλάουρ
1 βανίλια
2 αυγά
λίγο αλάτι
2 κουταλιές βούτυρο
λίγο βούτυρο για το ταψί
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

 

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους. Τρίβουμε με τα δάχτυλα να δημιουργηθούν ψίχουλα και ρίχνουμε μια κουταλιά νερό και όσο χρειαστεί μέχρι να δημιουργηθεί ζύμη. Δεν την πολυπαιδεύουμε. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε μία ώρα στο ψυγείο. Ανοίγουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Την καλύπτουμε με λαδόκολλα, ρίχνουμε μέσα όσπρια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα τα αυγά, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με σύρμα.

Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια, το γάλα και τα ανακατεύουμε. Τη βάζουμε στη φωτιά, ανακατεύουμε διαρκώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει. Βγάζουμε την τάρτα, αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα όσπρια και στρώνουμε την κρέμα. Εχουμε καθαρίσει και κόψει στη μέση τα ροδάκινα. Τα τοποθετούμε πάνω στην κρέμα και ξαναβάζουμε την τάρτα στον φούρνο. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα ροδάκινα. Την αφήνουμε να κρυώσει, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τάρτα με ροδάκινα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας