500 γραμμ. κολοκυθάκια
2 κρεμμύδια
5-6 κλαδάκια μαϊντανό
4-5 φύλλα φρέσκο δυόσμο
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο, πικάντικο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν
4 κουταλιές λάδι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
λάδι για το τηγάνισμα
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα στραγγίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη, το τυρί, το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το λάδι. Ανακατεύουμε και εάν το μείγμα μας είναι αρκετά σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό, αν είναι πολύ ρευστό ρίχνουμε λίγο αλεύρι.
Σε τηγάνι βάζουμε λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε κουταλιές μείγμα, διορθώνοντάς τες μόλις πέσουν στο λάδι με το κουτάλι να έχουν στρογγυλό σχήμα. Μόλις ροδίσουν τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας μέχρι να τις σερβίρουμε.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας