Αθήνα, 17°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.9° 14.8°
0 BF
78%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.8° 16.0°
0 BF
82%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 16.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
2 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
12°C
11.9° 11.9°
0 BF
94%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
1 BF
80%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
86%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
16.1° 14.8°
2 BF
94%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.5° 14.9°
1 BF
73%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.0° 16.0°
1 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
79%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
50%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
89%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
18°C
18.4° 15.6°
1 BF
66%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
4 BF
75%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
16.1° 14.8°
0 BF
77%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
14°C
14.3° 14.3°
3 BF
94%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
83%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.3° 11.3°
0 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Υπάρχουν στη διάθεση της «Εφ.Συν.» διασταυρωμένες πληροφορίες για συγκεκριμένο επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται πρόσφυγες σε ένα από τα νησιά | EUROKINISSI/ ΙΑΣΟΝΑΣ ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ

Πλαφόν κατά αισχροκέρδειας

Ακόμη και με την επιβολή «πλαφόν» σε τιμές προϊόντων και υπηρεσιών σκέφτεται να απαντήσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση στα κρούσματα οικονομικής εκμετάλλευσης που καταγράφονται σε βάρος προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου.

Τις επόμενες ημέρες, κλιμάκιο ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή θα μεταβεί στη Μυτιλήνη, με σκοπό να συνδράμει το ΣΔΟΕ και τις αστυνομικές αρχές στην ενίσχυση των ελέγχων και την επιβολή κυρώσεων όπου διαπιστωθούν παραβάσεις.

Στην περίπτωση που διαπιστωθούν εκτεταμένα κρούσματα αισχροκέρδειας αποφασίστηκε, έπειτα από σύσκεψη που έγινε χθες υπό τον γενικό γραμματέα εμπορίου Αντώνη Παπαδεράκη, να επιβληθούν έλεγχοι τιμών σε βασικά είδη και υπηρεσίες διαβίωσης (τρόφιμα, τιμές καταλυμάτων κ.ά.) για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο.

Τα φαινόμενα αθέμιτης κερδοσκοπίας από επαγγελματίες σε βάρος μεταναστών στις περιοχές υποδοχής απασχόλησαν και τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος έστειλε σχετικό έγγραφο, ενώ το θέμα ανέδειξε και η τέως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου που σε δηλώσεις της είπε ότι «τα νησιά πλούτισαν από τους πρόσφυγες», σχολιάζοντας μεταξύ άλλων πως «τους ζητούν λεφτά ακόμη και για να φορτίσουν τα κινητά τους».

Υπάρχουν στη διάθεση της «Εφ.Συν.» διασταυρωμένες πληροφορίες για συγκεκριμένο επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται πρόσφυγες σε ένα από τα νησιά. Χρεώνει 15 ευρώ το κεφάλι για διανυκτέρευση, τοποθετώντας σε κάθε δίκλινο δωμάτιο 8 ώς 12 άτομα. Επιπλέον χρεώνει 5 ευρώ το πλυντήριο και άλλα 5 τα στρώματα στην παραλία.

Τους έχει πάρει τα κουζινάκια, για να αναγκάζονται να μαγειρεύουν έναντι αμοιβής στην κεντρική κουζίνα. Ολες οι παροχές είναι χωρίς κανένα παραστατικό και απόδειξη. Διαθέτει 60 κλίνες που είναι σχεδόν κάθε μέρα γεμάτες.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πλαφόν κατά αισχροκέρδειας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας