Η Ευρώπη υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Μπετόβεν και μαγεύτηκε από το υποβλητικό δελφικό τοπίο. Εκατομμύρια άνθρωποι αγκάλιασαν την περασμένη Κυριακή την «Ημέρα Beethoven», τον 9ωρο μουσικό μαραθώνιο με τις εννέα Συμφωνίες του Γερμανού συνθέτη σε εννέα συναυλίες σε συμφωνικές αίθουσες, υπαίθριους χώρους και αξιοθέατα εννέα ευρωπαϊκών πόλεων (Βόνη, Δουβλίνο, Ελσίνκι, Βιέννη κ.α.).
Αδιαμφισβήτητα η κορυφαία στιγμή αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η ερμηνεία της «Εβδόμης» από τη musicAeterna υπό τον Θεόδωρο Κουρεντζή σε χορογραφία της Σάσα Βαλς. Το τοπίο των Δελφών συνδυάστηκε μαγικά με τη βαθιά πνευματικότητα της μουσικής, εικόνες μοναδικής ομορφιάς έφτασαν στα πέρατα του κόσμου, ενώ η συναυλία σημείωσε την υψηλότερη τηλεθέαση!
Συνολικά πάντως ήταν μια μεγάλη επιτυχία καθώς είχαμε 30.000 μοναδικά views μέσω του σάιτ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (αύξηση επισκεψιμότητας: 300%), ενώ τα views πανευρωπαϊκά ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο!
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας