Έναν σύγχρονο ανελκυστήρα πλαγιάς που θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο άτομα με κινητικές δυσκολίες εγκαινίασε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στην Ακρόπολη, ο πρωθυπουργός. Ο ανελκυστήρας έρχεται να αντικαταστήσει το αναβατόριο και είναι χορηγία από το Ίδρυμα Ωνάση. Η τελετή των εγκαινίων ενός έργου που έπρεπε να είχε υλοποιηθεί προ πολλού έγινε παρουσία της υπουργού Πολιτισμού.
Για μια Ακρόπολη «πιο προσβάσιμη από ποτέ» μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος σε άτομα με κινητικές δυσκολίες αλλά και σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας «οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν το σύμβολο του Δυτικού Πολιτισμού, χωρίς τη δυσκολία που συνεπάγεται η κλασική διαδρομή».
«Εικόνες που στο παρελθόν είχαμε βιώσει, πιστεύουμε ότι είναι πραγματικά παρελθόν» υποστήριξε μεταξύ άλλων η Λίνα Μενδώνη συμπεριλαμβάνοντας στη δήλωσή της και το απέραντο τσιμέντο που είχε προκαλέσει σοκ και αποστροφή.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο Αντώνης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση, που ήταν και ο χορηγός του έργου.
«Στην Ακρόπολη προβάλλονται ο σεβασμός και η φροντίδα του Ιδρύματος Ωνάση για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, τον εκδημοκρατισμό της γνώσης, την ελεύθερη προσβασιμότητα, τα ίσα δικαιώματα», δήλωσε ο κ. Παπαδημητρίου.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας