Πιθανό δόλο καταλογίζει στον Γιάννη Στουρνάρα η Ραχήλ Μακρή σχετικά με όσα αναφέρει στον πρόλογο της έκθεσης νομισματικής πολιτικής που υπέβαλε προχθές (περί πιθανής εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη αν δεν υπογραφεί συμφωνία κ.λπ).
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Μου τηλεφωνούν έντρομοι πολίτες στο πολιτικό μου γραφείο και με ρωτούν από χθες τι να κάνουν με τα χρήματά τους (...), σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κεντρικός τραπεζίτης θα είχε παραιτηθεί».
Παράλληλα η Ραχήλ Μακρή αναφέρει και τα εξής:
«Οι αναφορές περί grexit και πιθανής εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, είναι επικίνδυνες και δεν συνάδουν με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τον ρόλο του. Και άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους, κατ' ιδίαν όμως σε πολιτικούς αρχηγούς και όχι με αυτόν τον τρόπο και δημόσια, σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης.
»Από χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους, έχουν φύγει από τις τράπεζες λόγω του πανικού του κόσμου πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η επίπτωση φαίνεται και στο Χρηματιστήριο.
»Ο δόλος ερευνάται και στο γεγονός ότι συνήθως αυτές οι εκθέσεις κατατίθενται Οκτώβριο ή Φεβρουάριο, ενώ ο κ. Στουρνάρας επέλεξε να την υποβάλει με τα συγκεκριμένα σχόλια μία ημέρα πριν από το κρίσιμο eurogroup».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας