Την ελπίδα για ταχεία επίλυση της υπόθεσης του Φρέντη Μπελέρη ώστε να μπορέσει να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του εκφράζει το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR).
«Ελπίζουμε σε μια ταχεία επίλυση, ώστε ο κ. Μπελέρης να μπορέσει να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί από τους ψηφοφόρους του» επισημαίνει το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επιστολή που εστάλη από την Κεντρικ'η Ένωση Δήμων Ελλάδας. Επίσης αναφέρει, ότι «ενώ το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών αναγνωρίζει τη συνεχιζόμενη έρευνα από τις αλβανικές αρχές του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, κ. Μπελέρη, πιστεύουμε ότι η διαδικασία θα τηρήσει τις θεμελιώδεις παγκόσμιες αρχές του κράτους δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, της ελευθερίας της έκφρασης και της διαφάνειας».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας