Αθήνα, 17°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.6° 15.2°
2 BF
77%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.4°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 15.5°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
2 BF
88%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
77%
Βέροια
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.2° 15.2°
2 BF
80%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.5° 16.5°
2 BF
86%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 15.5°
2 BF
93%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.1° 15.9°
1 BF
70%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.5° 16.5°
2 BF
69%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.8° 16.8°
2 BF
79%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
49%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
18°C
18.3° 16.2°
1 BF
65%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.6° 15.8°
0 BF
77%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
72%
Κατερίνη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
84%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Χουλουσί Ακάρ | Johanna Geron, Pool Photo via AP

Μερική αναδίπλωση Ακάρ μετά τις ακρότητες

Να ρίξει τους τόνους φαίνεται ότι επιλέγει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, έπειτα από το σοβαρό επεισόδιο στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη. Από τις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος των υπουργών Άμυνας της συμμαχίας, ο Χουλουσί Ακάρ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τόνισε ότι η Τουρκία «σέβεται τα δικαιώματα της Ελλάδας».

Τη δήλωση αυτή έκανε στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, στον οποίο δήλωσε:

«Να πεις χαιρετισμούς στην Αθήνα, να πεις χαιρετισμούς στην Ελλάδα» και πρόσθεσε όσον αφορά το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Έλληνα ομόλογό του: «Ήδη υπάρχουν προσπάθειες που έχουν γίνει. Όπως οι διερευνητικές επαφές και θέλουμε να ολοκληρωθούν».

Ο Χουλουσί Ακάρ, που πάντως αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τα νησιά του Αιγαίου, με εμφανώς ηπιότερο ύφος σε σχέσεις με τις προκλήσεις των προηγούμενων ημερών, πρόσθεσε:

«Εμείς σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα, την πολιτική ακεραιότητα και τα δικαιώματα των γειτόνων μας, και κυρίως της Ελλάδας. Όμως περιμένουμε και από τους γείτονες να σεβαστούν τα δικά μας δικαιώματα και τα δίκαιά μας. Αυτά τα θέματα με τις συνομιλίες μπορούν να γίνουν πιο φανερά».

Αυτές οι δηλώσεις έρχονται σε αντίθεση με το έντονο φραστικό επεισόδιο που σημειώθηκε την Τρίτη ανάμεσα σε Έλληνες βουλευτές και τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος υπουργός άρχισε να θέτει θέματα χωρικών υδάτων και αποστρατιωτικοποίησης νησιών, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα για υποστήριξη της τρομοκρατίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των παρόντων Ελλήνων βουλευτών (Λιβανός, Τζάκρη, Λοβέρδος, Βολουδάκης) που απάντησαν στον Ακάρ ότι η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία. «Δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε εσείς ότι σέβεστε την κυριαρχία εδαφών όταν έχετε εισβάλει στη Κύπρο» του είπαν χαρακτηριστικά και πρόσθεσαν, αναφερόμενοι στην πολιτική της Τουρκίας, «αμφισβητείτε την κυριαρχία πολλών νησιών».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μερική αναδίπλωση Ακάρ μετά τις ακρότητες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας