Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 330 γραμμ. κρέμα γάλακτος
- 150 γραμμ. φέτα
- 2 ντομάτες
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κιλό ζυμαρικό με κοντό σχήμα
- 100 γραμμ. ρεγκάτο, τριμμένο
- φύλλα βασιλικού
- λάδι για το τηγάνισμα
Κόβουμε ροδέλες τα κολοκυθάκια και τα τηγανίζουμε να μαλακώσουν. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Παίρνουμε ένα βαθύ πυρέξ και καλύπτουμε τη βάση με μία στρώση κολοκυθάκια. Λιώνουμε το σκόρδο και πασπαλίζουμε το μισό πάνω στα κολοκυθάκια. Από πάνω ρίχνουμε τα μισά ζυμαρικά. Βάζουμε τη φέτα σε βαθύ πιάτο και τη λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μισό μίγμα πάνω στα ζυμαρικά. Καλύπτουμε με μία στρώση κολοκυθάκια τα υπόλοιπα ζυμαρικά και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Κόβουμε ροδέλες τις ντομάτες και τις ξεσποριάζουμε. Καλύπτουμε την επιφάνεια του φαγητού με τις ντομάτες και τα υπόλοιπα κολοκυθάκια. Πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 20-30 λεπτά. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει λίγο και το σερβίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας