Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 300 γραμμ. φακές
- 400 γραμμ. σπανάκι
- 2 κρεμμύδια
- 1 πράσο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 ντομάτα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- 1/3 φλιτζανιού λάδι
- 1 κουταλιά πελτέ
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τις σκεπάζει. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το σκόρδο λιωμένο και τη δάφνη. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να μείνουν με λίγα υγρά. Συγχρόνως σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το πράσο και την πιπεριά ψιλοκομμένα.
Τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το σπανάκι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε την ντομάτα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τις φακές και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας