Υλικά που θα χρειαστούμε:
700 γραμμ. πράσα
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 κύβο λαχανικών
1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 λεμόνι, χυμό + ξύσμα
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε τα καρότα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό, τον κύβο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και σε 1-2 λεπτά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Την αφήνουμε 15 λεπτά σκεπασμένη πριν σερβίρουμε.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας