Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 πακέτο σπαγγέτι
250 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
150 γραμμ. κιμά χοιρινό
50 γραμμ. βούτυρο
2 κρεμμύδια
1 καρότο
1 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
3 κουταλιές πελτέ
4-5 κλωνάρια σέλινο
1 φλιτζάνι γάλα
αλάτι,
πιπέρι
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα δύο είδη κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνουμε το καρότο τριμμένο, το σέλινο ψιλοκομμένο, τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί.
Τα αφήνουμε να πάρουν βράση, σκεπάζουμε το τηγάνι χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να δέσει η σάλτσα. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το γάλα και σε 2-3 λεπτά κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά που έχουμε βράσει και σουρώσει, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας