Τα πράγματα στη θέση τους, προκειμένου να μην δημιουργούνται στρεβλές εντυπώσεις με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα αναφορικά με την έγγραφη καταγγελία εισαγγελέων για πιέσεις και απειλές στο πρόσωπο του Ν. Μανιαδάκη, επιχειρεί να βάλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων.
Ο λόγος η δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι «το έγγραφο των τριών, ήδη κατηγορουμένων, εισαγγελέων μόνον θυμηδία προκαλεί».
«Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εναντιώνεται στα δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν εισαγγελικούς λειτουργούς ως “ήδη κατηγορουμένους” για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι την ιδιότητα του κατηγορουμένου αποκτά μόνο εκείνος κατά του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ρητά την ποινική δίωξη ή εκείνος στον οποίο αποδίδεται αξιόποινη πράξη κατά το στάδιο της ανάκρισης», τονίζει η Ένωση Εισαγγελέων.
«Τέτοιου είδους ανακριβείς χαρακτηρισμοί δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και βλάπτουν την απονομή της δικαιοσύνης», προσθέτει χαρακτηριστικά.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας