Μεγαλώνει το κίνημα αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα που συμπληρώνει 26 ημέρες απεργίας πείνας. Ο κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού ζητά να εφαρμοστεί -έστω- ο νόμος 4760/2020 (άρθ.3) τον οποίο η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε πρόσφατα και περιλαμβάνει φωτογραφική διάταξη για τον ίδιο, και να μεταχθεί -σύμφωνα με την πιο πάνω φωτογραφική διάταξη- στις φυλακές Κορυδαλλού στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα, όπου πέρασε τα 16 από τα 18 χρόνια της κράτησής του.
Σήμερα ο Δημ. Κουφοντίνας βρίσκεται νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Λαμίας με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται κρίσιμη.
Στο πλαίσιο της 3ης πανελλαδικής μέρας αλληλεγγύης, σήμερα στις 17.30, η «Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα» διοργανώνει συγκέντρωση στα Προπύλαια. Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται επίσης στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ, στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα και στα Χανιά. Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας θα κλείσουν στις 16:00 οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ομόνοια», «Μοναστηράκι», «Ευαγγελισμός» και «Θησείο» (ΗΣΑΠ).
«Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε»
Δεκάδες γιατροί καλούν την πολιτεία να εφαρμόσει τον νόμο.
«Να σωθεί η ζωή του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα» ζητούν με κείμενό τους δεκάδες γιατροί που υπερασπίζονται τα δικαιώματα του και καλούν την πολιτεία να εφαρμόσει τον νόμο που η ίδια ψήφισε για τις μεταγωγές.
«Εμείς οι γιατροί υπογράφουμε αυτό το κείμενο γιατί, όταν απειλείται η ζωή ενός ανθρώπου, δεν μπορούμε να σιωπήσουμε. Γιατί, όταν κινδυνεύει η ζωή ενός ανθρώπου, ακόμα κι ενός ανθρώπου που έχει αφαιρέσει τη ζωή άλλων ανθρώπων, εμείς δεν μπορούμε να πούμε: ''Ας πεθάνει''».
Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι,πανεπιστημιακοί και καλλιτέχνες, παρά τις πιέσεις, ενώνουν τη φωνή του για ένα κράτος δικαίου που δεν εκδικείται ζητώντας την ικανοποίηση του αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα.
«Η απεργία πείνας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα ανοίγει μοιραία ολόκληρη τη συζήτηση για το ίδιο το κράτος δικαίου και τη σωφρονιστική πολιτική που αυτό καλείται να ασκεί και δεν αφορά βέβαια καθόλου στο ζήτημα της ιδεολογικής ταύτισης ή μη με τις σκέψεις του ή την παλαιότερη δράση του. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων ενός ανθρώπου και πολύ περισσότερο ενός κρατουμένου καθόλου δεν σημαίνει ταύτιση με τις ιδέες ή τις πράξεις του ή υπεράσπιση αυτών» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας