Οι Tango With Lions είναι ένα ελληνικό συγκρότημα, αγγλόφωνο φυσικά, που ένα κομμάτι του στο YouTube βρίσκεται μέσα στα ελληνικά τραγούδια με τα περισσότερα views στην Ελλάδα, περισσότερα από 30 εκατομμύρια!
«Από τη μια, είναι ενδιαφέρον το ότι μπορούν αυτά τα views να ανοίξουν δρόμους ώστε να ακουστεί η μουσική σου περισσότερο και εκτός συνόρων. Από την άλλη, είναι συγκινητικό να βλέπεις ότι ένα τραγούδι σου ταξιδεύει στο μυαλό, τις εμπειρίες και τα συναισθήματα άλλων ανθρώπων», μας λέει η Kat (Κατερίνα Παπαχρήστου), που είναι η εγκέφαλος του συγκροτήματος.
Στην πραγματικότητα αυτή είναι οι Tango With Lions. Εχει μάλιστα νέο άλμπουμ, το «The Light» (Inner Ear), και το παρουσιάζει ζωντανά στο Αn Club το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.
Τι διαφορετικό συναντάμε στο «The Light», σε σύγκριση με τoυς δύο προηγούμενους δίσκους σου;
«Υπάρχει ένα νήμα αισθητικό που ενώνει τα τρία άλμπουμ, μουσικά αλλά και στιχουργικά, όσον αφορά τη θεματική των τραγουδιών. Το “The Light” πιστεύω πως έχει πιο έντονες υφολογικές αλλαγές μεταξύ των κομματιών. Είναι πιο κυκλοθυμικό, ωστόσο τα τραγούδια ενώνονται και αυτά από ένα νήμα θεματικό, αυτό της εσωτερικής περιπλάνησης μέσα από τις αντιφάσεις της ζωής».
Ιστορίες αποχωρισμού και απολαύσεων με θέμα τους πότε τον μηδενισμό, πότε την καταβύθιση στο σκοτάδι, πότε την υπερβολική αισιοδοξία, πότε την αποδοχή ότι το σκοτάδι και το φως μπορούν να συνυπάρχουν μονίμως στη μουσική.
Ποιο είναι το πιο βαρύ φορτίο για έναν δημιουργό;
«Οπως έχει γράψει και ο Αλμπέρ Καμί στον Μύθο του Σίσυφου, “σ’ αυτό το σύμπαν, η δημιουργία είναι ο μοναδικός τρόπος για να διατηρήσεις τη συνείδησή σου και να προσδιορίσεις τα γεγονότα. Το να δημιουργείς σημαίνει πως ζεις δυο φορές”».
Ακόμα και στην εποχή των άκρων που ζούμε τώρα;
«Είναι αρκετά αποπροσανατολιστική η περίοδος που ζούμε και απαιτεί αφύπνιση. Επικρατεί ένα τυραννικό συναίσθημα αβεβαιότητας, όμως αυτό γεννά και ατομικά και συλλογικά οράματα. Βρίσκω διέξοδο στη δημιουργικότητα, όπως και πολλοί κοντινοί μου άνθρωποι, σαν συναισθηματική πλήρωση και επικοινωνία με τους άλλους και με τον κόσμο».
Πώς ορίζεται ο πολιτισμός στη μουσική;
«Η πολιτισμική ανταλλαγή είναι έμφυτο χαρακτηριστικό του ανθρώπου και σ’ αυτό εμπίπτει και η μουσική ανταλλαγή. Είναι ένας ανοιχτός χώρος, στην πραγματικότητα, για αλληλεπίδραση μουσικών ειδών, ιδεών και τρόπου σκέψης. Η τέχνη είναι ένας μοναδικός χώρος όπου μπορούν να συνυπάρχουν διαφορετικοί πολιτισμοί, φύλα, ταυτότητες, ιστορικά σημεία και να επαναπροσδιορίζονται στο πέρασμα του χρόνου».
Τι ή ποιος είναι αυτό(ς) που σε επηρέασε περισσότερο στη ζωή σου;
«Ψυχαναλυτική ερώτηση! Γεγονότα και εικόνες που σχετίζονται με τη φθορά του ανθρώπου και ό,τι ορίζουμε ως ζωή. Η οικογένειά μου κι οι κοντινοί μου φίλοι. Η διαρκής τριβή από μικρή ηλικία με ό,τι συμβαίνει γύρω από τη μουσική: άνθρωποι, πρόβες, δημιουργία, live, στούντιο. Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα».
ΑΝ CLUB, Σολωμού 13-15, Εξάρχεια. Είσοδος 7 ευρώ.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας