Τελικά βρέθηκε λύση στη Βουλή την τελευταία στιγμή, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, και ευτυχώς πριν διασυρθεί ανεπανόρθωτα ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και οι ηγεσίες των «παντοδύναμων», έως προχθές, μεγάλων συστημικών κομμάτων και των δήθεν ανίκητων μιντιαρχών φίλων τους, από τα αντισυνταγματικά τους τερτίπια.
Υπέρ του νέου ΕΣΡ, σύμφωνα με την συμβιβαστική πρόταση του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση, ψήφισαν πριν λίγο στη διάσκεψη των προέδρων της βουλής, 20 βουλευτές ( ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού) έναντι 4 σκληρών βουλευτών που ψήφισαν «παρών» (ΚΚΕ, Χ.Α και Ένωση Κεντρώων).
Έτσι επελέγησαν, επιτέλους νομίμως, οι: Αθανάσιος Κουτρομάνος, ως πρόεδρος, ο Ροδόλφος Μορώνης, ως αντιπρόεδρος και μέλη: Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Γιώργος Πλειός, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Σαρειδάκης.
Και τώρα, αναμένεται να συμφωνηθεί η μεταβατική διαδικασία νόμιμης εκπομπής των καναλιών εθνικής εμβέλειας, με βάση και την... άγνωστη, έως τώρα, τυπική και γραπτώς διατυπωμένη, απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μέχρι τη διοργάνωση του νέου διαγωνισμού από το νέο ΕΣΡ για την απονομή των νόμιμων αδειών λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, ύστερα από 27 χρόνια... οριακής συνταγματικότητας και εκτετάμενης ασυδοσίας των βαρόνων των ΜΜΕ, που όπως και να το δει κανείς, νόθευε την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας και προκαλούσε καθημερινά τους πολίτες.
Είναι ασφαλώς ένα καλό και ελπιδοφόρο νέο για τη χώρα και την κυβέρνηση που επέμεινε ως το τέλος στις προγραμματικές της θέσεις.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας