Πτωχή τω πνεύματι καίτοι παμπόνηρη αλεπού ο Μιχαλάκης -η Αννούλα-Μισέλ Ασημακοπούλου ντε, ξέρετε- δεν χάνει ευκαιρία να φτερουγίζει από κλαρί σε κλαρί των ερτζιανών, τιτιβίζοντας το γνωστό τροπάρι. Υποστηρίζει, πά' να πει, την άποψη του Καλαματιανού κουτσαβάκη ν' αρχίσει τις διερευνήσεις της η εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, όχι από το 2010, αλλά από το 1981. Αμάν και πώς περιμέναμε τόσα χρόνια να δούμε στο εδώλιο πολιτικούς που μας καταδίκασαν σε αργό θάνατο να ανταμείβονται με ισόβια ειρκτή· τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντ'-έξι· και λίγους λέω.
Επίτηδες σταματά στο εθνοσωτήριον '81· διότι σου λέει ότι από τότε και ώς το 1974 χρημάτισε υπουργός Αμύνης ο συντοπίτης της και κοινός μέντορας της ίδιας και του Αντωνάκη Ευάγγελος Αβέρωφ κι όσο να 'ναι όλο και κάποιο σκάνδαλο περί τα εξοπλιστικά μπορεί να ασελγήσει στις μύτες μας με την μπόχα του. Ασε που προηγουμένως ανώτατος άρχων της χώρας υπήρξε ο προσφιλής της νουνός Κοκός, που σαν υπάκουος υιός προσέφερε την εξουσία αντίδωρο στη σεπτή του μητέρα Φρίκη.
Νοσφίστηκαν αμύθητα ποσά από το δημόσιο ταμείο, προκειμένου να προικίσουν τη χαμηλοβλεπούσα αδελφή και θυγατέρα Σοφία, μπας και στραβωθεί να τη στεφανωθεί ο Ισπανός ιδαλγός Χουάν Κάρλος. Υπολογίζεται ότι τα μαχαιροπίρουνα, τα πιάτα και τα φλιτζάνια μαζί με τα κρεβατοστρώσια και τα σκουτιά της κόστισαν στον λαό όσο οι συνολικοί μισθοί δεκαεπταμελούς συλλόγου διδασκόντων μέσης εκπαίδευσης επί 127 συναπτά έτη. Τα 'χει και τα χαίρεται τώρα η τηλεπερσόνα Λετίσια Ορτίθ, κόρη νοσοκόμας, που τύλιξε τον πρίγκιπα Φελίπε, του κόπηκε απ' τα κάλλη της η ανάσα και την έκανε άνασσα.
Ιβηρικά παραμύθια της Χαλιμάς. Το μεγάλο κέρδος πάντως για την Ισπανίδα βασίλισσα είναι πως έγινε καλαδερφάκι με τη Μισέλ, η οποία, στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, απαντά σεμνοπρεπώς πως δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του προέδρου της Ν.Δ. Μπορεί να μην παριστάνει τον δελφίνο, το κόμμα της όμως μοιάζει με κανονικό δελφινάριο, καθώς φιλοξενεί τα πιο σπαρταριστά νούμερα της επιθεωρήσεως· ελληνικής εμπνεύσεως θεατρικού είδους, που αναπτύχθηκε στο τελευταίο τέταρτο του προ-προηγούμενου αιώνα και συνδυάζοντας χορό, τραγούδι και σατιρικό λόγο, διακωμωδεί την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα, διασκεδάζοντας γενεές επί γενεών.
Ατυχώς τις τελευταίες δεκαετίες και ιδίως έπειτα απ' τον θάνατο των μαστόρων Δημήτρη Ψαθά, Χρήστου Γιαννακόπουλου, Πολύβιου Βασιλειάδη, Νίκου Τσιφόρου, Ασημάκη Γιαλαμά, Κώστα Πρετεντέρη και Αλέκου Σακελλάριου η συγκεκριμένη μορφή λαϊκής ψυχαγωγίας παρήκμασε. Την αντικαθιστούν μολαταύτα επαξίως ο βίος και η πολιτεία των εκλεκτών του πόπολου όσο και η παραλλαγή της δημοσιογραφίας που ασκούν οι τηλεοπτικοί μας αστέρες, προεξάρχοντος του μονάκριβου γιου ενός από τους ως άνω μεγάλους δημιουργούς. Οι απεγνωσμένες προσπάθειες της Ζωάρας να εξορίσει διά παντός τα επιθεωρησιακά μονόπρακτα από τις αίθουσες του Κοινοβουλίου αποκρούονται σθεναρά από υπερμεγέθη νούμερα. Η Αφροδίτη Αλ Σάχλα, μάλιστα, την παρακινεί ν' ανέβει στο πάλκο. Πενία τέχνας απεργάζεται.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας