Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Από συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον Προκόπη Παυλόπουλο | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μήνυμα Παυλόπουλου για την επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας

Με αφορμή τη σημερινή 57η επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας, μηνύματα έστειλαν στον Νίκο Αναστασιάδη ηγέτες από όλο τον κόσμο, ανάμεσα στους οποίους και οι Προκόπης Παυλόπουλος, Ντόναλτ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας ανέφερε μετέφερε μεταξύ άλλων «θερμότατες ευχές για ελευθερία, ασφάλεια, πρόοδο και ευημερία της Κύπρου και όλων των Κυπρίων.

»Ο σεβασμός και η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας συνιστά ακρογωνιαίο λίθο και κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας. Η Ελλάδα θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις της να συνδράμει τον ειρηνικό κυπριακό αγώνα για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την επίτευξη συνολικής, βιώσιμης και δίκαιης συμφωνίας λύσης του Κυπριακού.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «οι σχετικές αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών αποτελούν τη βάση της επιδιωκόμενης λύσης, η οποία θα πρέπει να διασφαλίζει την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια και η οποία δεν νοείται χωρίς την κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων.

»Καίτοι, τον περασμένο Ιούλιο, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας δεν επιτεύχθηκε λύση στη Διεθνή Διάσκεψη για την Κύπρο στην Ελβετία, η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος είναι έτοιμη για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, με ουσιαστική και αποφασιστική συμμετοχή της Ε.Ε. και με στόχο να γίνει η επανενωμένη Κύπρος ένα κανονικό κράτος, πλήρως κυρίαρχο, ανεξάρτητο και εδαφικά ακέραιο, χωρίς ξένα στρατεύματα κατοχής και χωρίς αναχρονιστικά επεμβατικά δικαιώματα τρίτων χωρών».

«Η Ελλάδα ουδέποτε θα αποδεχθεί ως τετελεσμένο τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο» 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μήνυμα Παυλόπουλου για την επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας