Η Pfizer Inc ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αγοράσει την εταιρεία ReViral Ltd, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας αξίας έως και 525 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε πειραματικά φάρμακα κατά του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV).
Η Reviral, που εδρεύει στο Λονδίνο, έχει στα σκαριά τέσσερις θεραπείες κατά του RSV. Οι δύο είναι σε μελέτες μεσαίου σταδίου, συμπεριλαμβανομένου του κύριου υποψηφίου προϊόντος της sisunatovir.
Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί τη δεύτερη εξαγορά για την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία σε λιγότερο από έξι μήνες για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου φαρμάκων της. Τον περασμένο Δεκέμβριο η Pfizer εξαγόρασε την Arena Pharmaceuticals στο πλαίσιο συμφωνίας ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσθέτοντας στις τάξεις της μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία για τη νόσο του εντέρου.
Ο RSV είναι ένας κοινός αναπνευστικός ιός που προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του κρυολογήματος. Είναι μια κοινή αιτία πνευμονίας σε νήπια και ηλικιωμένους.
Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων GlobalData, η αγορά πρόληψης του RSV αναμένεται να δεκατεστραπλασιαστεί στα 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030 από το 2020, καθιστώντας την μια προσοδοφόρα αγορά για τους κατασκευαστές φαρμάκων παγκοσμίως.
Πηγή: Reuters
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας