Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.7° 15.6°
1 BF
53%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.7° 13.8°
1 BF
79%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 15.5°
1 BF
81%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
10°C
9.9° 9.9°
2 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
2 BF
74%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.0° 14.0°
1 BF
87%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
16°C
16.6° 14.7°
2 BF
72%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 14.9°
1 BF
74%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.4° 17.4°
3 BF
59%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
72%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.5° 17.5°
2 BF
40%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
0 BF
94%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.2° 16.7°
1 BF
65%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
4 BF
83%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
14.4° 12.8°
0 BF
71%
Καβάλα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
76%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.7° 14.7°
2 BF
80%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
9.6° 9.6°
1 BF
91%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
cake me kastana
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Dreamstime.com

Κέικ με κάστανα και σοκολάτα

Υλικά που θα χρειαστούμε:

 

200 γραμμ. βούτυρο
150 γραμμ. κουβερτούρα
4 αυγά
350 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. αλεύρι
50 γραμμ. κακάο
150 γραμμ. κάστανα βρασμένα
● Για το σερβίρισμα:
λιωμένη κουβερτούρα

 

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα και πριν κάψει το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, την αφήνουμε 2 λεπτά και μετά ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσει. Την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και τα κάστανα κομμένα κομμάτια, ανακατεύοντας απαλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 35-40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα.

Στιφάδο με κάστανα

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι σε μερίδες
1 κρεμμύδι
1/3 φλιτζανιού λάδι
500 γραμμ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
2 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
500 γραμμ. κάστανα βρασμένα

 

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε μπολ και προσθέτουμε το κρασί, το φύλλο δάφνης, το μπαχάρι και το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες. Το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί. Την άλλη μέρα στραγγίζουμε το κρέας και το σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το λάδι. Σβήνουμε με τη μαρινάδα και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Συγχρόνως καθαρίζουμε και ζεματάμε για 2-3 λεπτά τα κρεμμυδάκια σε νερό που βράζει. Τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο φαγητό. Οταν είναι σχεδόν έτοιμο και έχει δέσει η σάλτσα ρίχνουμε τα κάστανα, αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κέικ με κάστανα και σοκολάτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας