Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.7° 15.6°
1 BF
53%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.7° 13.8°
1 BF
79%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 15.5°
1 BF
81%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
10°C
9.9° 9.9°
2 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
2 BF
74%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.0° 14.0°
1 BF
87%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
16°C
16.6° 14.7°
2 BF
72%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 14.9°
1 BF
74%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.4° 17.4°
3 BF
59%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
72%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.5° 17.5°
2 BF
40%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
0 BF
94%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.2° 16.7°
1 BF
65%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
4 BF
83%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
14.4° 12.8°
0 BF
71%
Καβάλα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
76%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.7° 14.7°
2 BF
80%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
9.6° 9.6°
1 BF
91%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
kotopoulo-axladi
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Dreamstime.com

Κοτόπουλο με αχλάδια και μανιτάρια

Υλικά που θα χρειαστούμε:

 

4 μπούτια κοτόπουλου
6 αχλάδια
500 γραμμ. μανιτάρια
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
50 γραμμ. μηλόξιδο
2 κουταλιές μέλι
1/3 φλιτζανιού λάδι
150 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

 

Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Το βγάζουμε και ρίχνουμε τα αχλάδια που έχουμε καθαρίσει και κόψει στη μέση. Τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν λίγο και να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα βγάζουμε, προσθέτουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, ανακατεύουμε 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το σκόρδο λιωμένο και τα μανιτάρια. Τα γυρίζουμε να σοταριστούν και σβήνουμε με το μηλόξιδο. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μέλι, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε το κοτόπουλο πάνω στα λαχανικά. Ρίχνουμε ζεστό νερό ίσα να σκεπάσει το φαγητό. Οταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Είκοσι λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τα αχλάδια. Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με πυκνή σάλτσα.

Κέικ με αχλάδια

Dreamstime.com
3-4 αχλάδια
400 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
400 γραμμ. ζάχαρη
250 γραμμ. μαργαρίνη, λιωμένη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι
1 βανίνια
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 1/2 κουταλάκι κανέλα

 

Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε κύβους. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πασπαλίζουμε με 50 γραμμ. ζάχαρη, 3 κουταλιές αλεύρι και 1/2 κουταλάκι κανέλα. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Μόλις αφρατέψει το μείγμα ρίχνουμε τη μαργαρίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σταματάμε το μίξερ ρίχνουμε το αλάτι, τη βανίλια, 1 κουταλάκι κανέλα, το ξύσμα και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Τέλος ρίχνουμε τα αχλάδια, ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί ή 2 μικρές μακρόστενες φόρμες που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου 1 ώρα ή λιγότερο αν χρησιμοποιήσουμε τις μικρές φόρμες.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κοτόπουλο με αχλάδια και μανιτάρια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας