Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.7° 15.6°
1 BF
53%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.7° 13.8°
1 BF
79%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 15.5°
1 BF
81%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
10°C
9.9° 9.9°
2 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
2 BF
74%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.0° 14.0°
1 BF
87%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
16°C
16.6° 14.7°
2 BF
72%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 14.9°
1 BF
74%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.4° 17.4°
3 BF
59%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
72%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.1° 18.1°
2 BF
39%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
0 BF
94%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.2° 16.7°
1 BF
65%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
4 BF
83%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
14.4° 12.8°
0 BF
71%
Καβάλα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
76%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.7° 14.7°
2 BF
80%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
9.6° 9.6°
1 BF
91%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
zele-rodakino
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Dreamstime.com

Μπισκοτογλυκό με ζελέ

Υλικά που θα χρειαστούμε:

 

6 φρέσκα ροδάκινα
ή 1 κομπόστα των 825 γραμμ.
● Για τη βάση:
1 πακέτο πτι μπερ ολικής αλέσεως
125 γραμμ. μαργαρίνη ή βούτυρο
● Για την κρέμα:
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής
300 γραμμ. φρέσκο γάλα
100 γραμμ. κρέμα γάλακτος
● Για το ζελέ:
2 φακελάκια ζελέ ανανά των 100 γραμμ.
450 γραμμ. ζεστό νερό
450 γραμμ. κρύο νερό

 

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μπολ βάζουμε τη σκόνη ζελέ. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Οταν λιώσει προσθέτουμε το κρύο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε στρογγυλή φόρμα με σούστα 26 εκατ. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε μέχρι να βραχεί το μπισκότο. Πατάμε το μείγμα με την ανάποδη κουταλιού και καλύπτουμε όλη τη βάση. Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τη σκόνη της κρέμας ζαχαροπλαστικής και ρίχνουμε το κρύο γάλα και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα.

Προσθέτουμε το μισό ζελέ που έχει κρυώσει, αλλά δεν έχει πήξει και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο και βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για μισή ώρα περίπου. Καθαρίζουμε και κόβουμε φέτες τα ροδάκινα ή τα κομμάτια της κομπόστας και τα στρώνουμε κυκλικά πάνω στην κρέμα. Με προσοχή αδειάζουμε το υπόλοιπο ζελέ πάνω τους και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, τουλάχιστον για 5-6 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μπισκοτογλυκό με ζελέ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας