Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.7° 15.6°
1 BF
53%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.7° 13.8°
1 BF
79%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 15.5°
1 BF
81%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
10°C
9.9° 9.9°
2 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
2 BF
74%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.0° 14.0°
1 BF
87%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
16°C
16.6° 14.7°
2 BF
72%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 14.9°
1 BF
74%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.4° 17.4°
3 BF
59%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
72%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.1° 18.1°
2 BF
39%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
0 BF
94%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.2° 16.7°
1 BF
65%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
4 BF
83%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
14.4° 12.8°
0 BF
71%
Καβάλα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
76%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.7° 14.7°
2 BF
80%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
9.6° 9.6°
1 BF
91%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
tarta-rodakino
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Dreamstime.com

Αναποδογυριστό κέικ

Υλικά που θα χρειαστούμε:

 
 
● Για το ταψί:
120 γραμμ. βούτυρο
150 γραμμ. ζάχαρη
6 ροδάκινα
● Για τη ζύμη:
125 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμμ. ζάχαρη
5 αυγά
1 βανίλια
200 γραμμ. γιαούρτι
300 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ξύσμα ενός λεμονιού
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

 

Καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε χοντρές φέτες. Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε σε στρογγυλό ταψί 26-28 εκ. και πασπαλίζουμε τη ζάχαρη. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη. Το βγάζουμε από τον φούρνο και στρώνουμε κυκλικά τα ροδάκινα. Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μπολ και με μίξερ χειρός τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το βούτυρο και το αλεύρι και μόλις ενσωματωθούν κλείνουμε το μίξερ. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα ροδάκινα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου 50 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αναποδογυριστό κέικ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας