Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 κιλό χοιρινή σπάλα, σε μπουκιές
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές μουστάρδα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλάκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1 λεμόνι, τον χυμό και το ξύσμα
αλάτι, πιπέρι
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το χοιρινό και το πασπαλίζουμε με πιπέρι, προσθέτουμε το μισό λάδι, το κρασί και το φύλλο δάφνης. Ανακατεύουμε καλά να μαριναριστούν όλα τα κομμάτια και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ. Ζεσταίνουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε μέσα το κρέας. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, γυρίζοντας τα κομμάτια απ’ όλες τις μεριές μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρει χρώμα ανακατεύοντας συχνά. Στον χυμό του λεμονιού διαλύουμε τη μουστάρδα και περιχύνουμε την τηγανιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό) και να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα και σερβίρουμε.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας