Μια πολύ περίεργη υπόθεση απασχολεί από χθες, Σάββατο, την Ιταλία με πρωταγωνιστή έναν 75χρονο, ο οποίος πυροβόλησε τραυματίζοντας νεαρούς που έκαναν πάρτι αποφοίτησης, ενώ στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.
Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ οι φοιτητές έκαναν πάρτι αποφοίτησης το Σάββατο με τον ηλικιωμένο να ενοχλείται από τον θόρυβο και πυροβολεί εναντίον τους με καραμπίνα τραυματίζοντας ελαφρά τρεις από αυτούς.
Ακολούθησε πανικός με τους φοιτητές να ειδοποιούν την αστυνομία, η οποία έψαξε και βρήκε ποιοι κάτοικοι της γειτονιάς είχαν άδεια οπλοφορίας και έφτασε γρήγορα στον 75χρονο. Όταν αστυνομικοί πήγαν σπίτι του, ο ηλικιωμένος είχε αφήσει το όπλο στο μπαλκόνι μαζί με γεμιστήρες, ανάμεσά τους κι εκείνον που χρησιμοποίησε κατά των φοιτητών.
Οι τραυματίες είναι καλά στην υγείας τους και κατάθεσαν μήνυση με τον 75χρονο να κατηγορείται για επικίνδυνη έκρηξη, παράνομη κατοχή όπλων (για τα πυρομαχικά» και άλλα. Του κατασχέθηκε το όπλο και αφέθηκε ελεύθερος.
Σήμερα, όμως, η υπόθεση πήρε δραματική τροπή, καθώς ο 75χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Ο αυτόχειρας έχει αφήσει και σημείωμα προς την οικογένειά του, με την αστυνομία να μην αποκαλύπτει το περιεχόμενο.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας