«Κι ο Μηνάς ο καλεμιτζής, πού τον έχανες πού τον έβρισκες, μ’ ένα μπόγο γιομάτο φραγκοστάφυλα να σεργιανάει πάνω κάτω το τρίστρατο. Κι ο Μελέτης που επούλαε ψαροκασέλες μισοτιμής στα γιουσουρούμ κι όλοι τονε κοροϊδεύανε και του αράδιαζαν ψόφιους κοκωβιούς και κουτσομούρες στο μουράγιο…».
Και μόνο οι νοσταλγικές μπαναλαρίες του αειθαλή Θείου Αιμίλιου θα ήταν αρκετές για ένα sequel από τα «Κουραφέλκυθρα» του Αντώνη Βαβαγιάννη.
Τα «Κουραφέλκυθρα Light», όμως, που μόλις κυκλοφόρησαν από την Jemma Press, έχουν και Ζοζεφίνα και κύριο Κλιάφα και Spoiler Jack και οικογένεια Δαπόντε και ολίγα Κολυμπηθρόξυλα και όλο τον συρφετό των χαρακτήρων του μοναδικού θιάσου-Freak Show.
O Καρλ Μαρξ κάνει μια γκεστ εμφάνιση ως Αϊ-Βασίλης, ο Βαν Γκογκ ζωγραφίζει selfies, o Ντα Βίντσι εκλιπαρεί τον Βιτρούβιο Ανθρωπο να σταθεί ακίνητος, ο Νίτσε παίρνει μέρος σε τηλεπαιχνίδι και ο καθένας μας μπορεί μέσα σ’ αυτήν την τρέλα να ανακαλύψει κάποια πτυχή του παρανοϊκού εαυτού του.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας