Αναβλήθηκε για τις 18 Μαρτίου 2022 η εξέταση της προσφυγής του υπουργού Μετανάστευσης Ν. Μηταράκη κατά της απόφασης της επιτροπής ασύλου που έκρινε αναγκαία τη χορήγηση ασύλου στον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η ΕΝΟΤΗΤΑ» Τζαβέντ Ασλάμ, μετά την παρέμβαση του κ. Ασλάμ και του δικηγόρου του Βασίλη Παπαδόπουλου.
Σε ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ σημειώνεται πως «είναι τραγελαφική η προσπάθεια του υπουργού να αμφισβητήσει την εγκυρότητα απόφασης υπηρεσιών και διαδικασιών της αρμοδιότητας του, όπως η λειτουργία των επιτροπών ασύλου».
«Πρόκειται για κίνηση πανικού αλλά και συμπόρευσης με ένα ακροδεξιό ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται ολοένα και συχνότερα η ΝΔ υιοθετώντας ανοιχτά την αντιμεταναστευτική ρητορική του Ορμπαν που στοχοποιεί τους μετανάστες ως "εισβολείς που απειλούν με ισλαμοποίηση την Ευρώπη"», τονίζει η αντιρατσιστική - αντιφασιστική οργάνωση
Και συνεχίζει: «Το εργατικό και το αντιρατσιστικό κίνημα καταδικάζει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις Μηταράκη για την απέλαση του Τζαβέντ Ασλάμ, γνωστού για την πρωτοπόρα συμβολή του στους αντιρατσιστικούς και αντιφασιστικούς του αγώνες.
Τα συνδικάτα στέκονται απέναντι στις ρατσιστικές προκλήσεις Μηταράκη, όπως έδειξε και η ανακοίνωση του ΕΚΑ, η οποία καταδικάζει τις αντεργατικές συμφωνίες με το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν που μετατρέπουν σε σκλάβους τους μετανάστες εργάτες με συμβόλαια 9μηνης απασχόλησης, με υποχρεωτική επιστροφή στην χώρα τους για 3 μήνες κάθε χρόνο».
Τέλος, τονίζει ότι «το ΕΚΑ ζητάει νομιμοποίηση των μεταναστών με τους όρους της ισότιμης ένταξης και των ίσων δικαιωμάτων και όχι των αντεργατικών επιδιώξεων της εργοδοσίας και καλεί σε συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 19 Μάρτη στην Ομόνοια 3μμ».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας