Μήνυση κατά του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη και του διευθυντή του ομίλου Παναγιώτη Τζένου κατέθεσε χθες και ο 25χρονος γιος του Πάνου Καμμένου Ηλίας, κάτοικος ΗΠΑ, με τις κατηγορίες, όπως και ο πατέρας του, της συκοφαντικής δυσφήμησης, της παράνομης βίας και της κακουργηματικής εκβίασης.
Ζητεί δε, εκτός της άμεσης σύλληψης των εγκαλουμένων, να διερευνηθεί η απόπειρα κακουργηματικής του εκβίασης, να επισπευστεί η έρευνα για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και να διερευνηθεί εις βάθος η υπόθεση του πλοίου NOOR 1 «ώστε να εντοπιστεί και να προσαχθεί επιτέλους στις αρχές ο αφανής πρωταγωνιστής και χρηματοδότης, και να επέλθει ολοκληρωτική κάθαρση».
Η εκπομπή
Η μήνυση του υιού Καμμένου υποβλήθηκε με αφορμή χθεσινή εκπομπή στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών», όπου ήταν καλεσμένος ο συνήγορος των δύο εναγόμενων δημοσιογράφων, Μ. Ζαφειρόπουλος. Ο μηνυτής παραθέτει το απόσπασμα της εκπομπής, όπου αναφέρθηκαν τα εξής:
Μ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πρέπει να σας πω ότι εδώ υπάρχουν και άλλα σοβαρά ζητήματα. Ενα ζήτημα, παραδείγματος χάριν, το οποίο θα αναδειχθεί από τις αναφορές του στους δημοσιογράφους σας, θιγόμενος φέρεται ο υιός του κ. Καμμένου, ο οποίος είναι ενήλιξ και ο οποίος δεν έχει κάνει καμία μήνυση.
Σ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Τι είναι;
Μ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι ενήλιξ. Είναι ενήλικας.
Σ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι ανήλικος;
Μ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: Οχι. Ο κ. Καμμένος έχει τέσσερα παιδιά. Εχει και έναν γιο από τον πρώτο του γάμο. Τέλος πάντων, αυτά είναι λεπτομέρειες.
Ο Ηλ. Καμμένος αναφέρει πως ο ισχυρισμός των Κουρτάκη και Τζένου πως είναι «συνεργός της Πόλας Ρούπα, δηλωμένου μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας", δηλωμένος αναρχικός με δράση στα Εξάρχεια και μέλος παρακρατικών ομάδων» είναι «ψευδής».
Επιπλέον, αναφέρει, «ο ισχυρισμός αυτός εντάσσεται στο ίδιο σχέδιο μεθόδευσης εκβιασμού του πατέρα μου». «Οι ψευδείς αυτοί ισχυρισμοί των εγκαλουμένων, συνεχίζει, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην επαγγελματική μου καριέρα, διότι αναζητώ ήδη εργασία στις ΗΠΑ και πέραν τούτου θέτουν σε κίνδυνο την παραμονή μου στις ΗΠΑ καθώς είναι γνωστή η ευαισθησία των Αμερικανών στα θέματα της τρομοκρατίας, αφού στην ουσία χαρακτηρίζομαι από τους εγκαλουμένους ως τρομοκράτης».
Παραθέτει, τέλος, αυτούσια τη μήνυση που προχθές είχε καταθέσει ο πατέρας του και καταλήγει ζητώντας να συσχετιστούν οι δύο μηνύσεις.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας