Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Ο Απόστολος Λύτρας
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ένταλμα σύλληψης για τον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα UPD

Κρίθηκε ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι μετά το χθεσινοβραδινό επεισόδιο στην οικία της Πολυζωγοπούλου •Στις 27 Ιουνίου η δίκη της πρώην συζύγου του ποινικολόγου •Προφάσεις εν αμαρτίαις η απολογία του.

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της Απόστολο Λύτρα, καθώς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον γνωστό ποινικολόγο.

Η αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση ήρθε μετά το χθεσινοβραδινό επεισόδιο στην οικία της συζύγου του. Χθες βράδυ η κ. Πολυζωγοπούλου πάτησε το panic button, όταν πήγαν στο σπίτι η πρώην σύζυγος του συζύγου της, με την κόρη της και ένα δικηγόρο για να πάρουν πράγματα, ενώ επιπλέον κατήγγειλε πως δέχθηκε απειλητικό μήνυμα από τον Απ. Λύτρα. Όπως αναφέρει η Σ. Πολυζωγοπούλου από το σοκ που υπέστη από την ανεπιθύμητη για εκείνη επίσκεψη λιποθύμησε.

Κατόπιν έκανε μήνυση και σε βάρος της πρώην του συζύγου της, η οποία θα οδηγηθεί στο δικαστήριο στις 27 Ιουνίου. Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος της άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και απειλής.

Παράλληλα υπέβαλε μήνυση και κατά του Απόστολου Λύτρα για παραβίαση των περιοριστικών όρων, αλλά και για απειλητικά μηνύματα από το περιβάλλον του. Ένας από τους όρους που του είχαν επιβληθεί είναι η υποχρεωτική μετοίκηση και συνεπώς το θύμα εκτιμά ότι παραβιάστηκε ο όρος καθώς δεν έχει παραδώσει ο κατηγορούμενος τα κλειδιά του σπιτιού.

Εδώ και ώρες αναζητείται ο γνωστός ποινικολόγος. 

Η πλευρά του κατηγορούμενου ποινικολόγου φαίνεται να αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της κ. Πολυζωγοπούλου και να επισημαίνει πως εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων ο κ. Λύτρας, για να μη συναναστραφεί με τη σύζυγό του, έστειλε άλλους για να πάρουν προσωπικά αντικείμενά του. Τονίζει, δε, πως όλα έγιναν κατόπιν συνεννόησης. Ο δικηγόρος του ποινικολόγου, Πέτρος Πανταζής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι «ο άνθρωπος ήθελε να πάρει κάποια πράγματα από το σπίτι του. Υπήρξε επικοινωνία με την παθούσα όχι από τον κ. Λύτρα προκειμένου να μεταβεί η κόρη του με την μητέρα της να πάρουν κάποια πράγματα».

Προφάσεις εν αμαρτίαις

Ισχυρισμούς που είναι δύσκολο να γίνουν πιστευτοί προέβαλε σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει κατά την απολογία του ο Απόστολος Λύτρας για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Πόσο μάλλον καθώς τα τραύματα που της προκάλεσε και την ανάγκασαν να μεταβεί στα Επείγοντα έχουν πιστοποιηθεί και από τον ιατροδικαστή που εξέτασε την Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Δίνοντας τη δική του εκδοχή για το περιστατικό φέρεται να υποστήριξε πως δεν κατάλαβε ότι τη χτυπούσε στο πρόσωπο, και πως δεν είχε και πρόθεση να της προκαλέσει βλάβη.

«Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο αρχίσαμε να λογομαχούμε και καθόσον οδηγούσα με το δεξί μου χέρι τη χτύπησα προφανώς στο πρόσωπο χωρίς να γνωρίζω το σημείο και χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη», φέρεται να είπε στην απολογία του.

Η σύζυγος του έχει καταθέσει πως μέσα στο αυτοκίνητο δέχτηκε την πρώτη μπουνιά και ότι κάποια στιγμή σταμάτησαν και δέχθηκε κι άλλα χτυπήματα.

Επ' αυτού ο γνωστός ποινικολόγος φέρεται να είπε, για τη συνέχεια του περιστατικού ξυλοδαρμού:  «Λίγα μέτρα πιο κάτω είχε ένα άνοιγμα ο δρόμος όπου σταμάτησα να συζητήσουμε. Πίσω ήρθε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι συνέχισα να οδηγώ ενώ συνεχιζόταν ο λεκτικός διαπληκτισμός. Την χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού κι αυτή στη θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δυο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά».

Αλλά και αυτός ο ισχυρισμός για το πώς πήγαν τελικά στο νοσοκομείο έρχεται σε αντίθεση με όσα φέρεται να έχει υποστηρίξει η σύζυγός του, δικηγόρος και η ίδια. Η Σ. Πολυζωγοπούλου φέρεται να είπε στις Αρχές πως τον παρακαλούσε να την πάει στο νοσοκομείο, και ότι μάλιστα αν την πήγαινε δεν θα έλεγε την αλήθεια για το τι έχει συμβεί.

Ακόμα φέρεται να υποστήριξε τα εξής: «Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία».

Θ. Σοφός: Οι 30 μπουνιές στο πρόσωπό της δεν επιτρέπουν καμιά δικαιολογία

Ο δικηγόρος της Σ. Πολυζωγοπούλου μίλησε πάντως για 30 χτυπήματα σε βάρος της εντολέως του.«Οι 30 μπουνιές που δέχτηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου στο πρόσωπό της μέσα στο αυτοκίνητο, που προσπαθούσε να καλύψει με τα χέρια της το πρόσωπό της και της προκάλεσε κατάγματα στα δάχτυλα, καταλαβαίνετε ότι μία αξιοπρεπής στάση δεν επιτρέπει και δεν συγχωρεί καμία επιχειρηματολογία» είπε.

«Ανέλαβα την εκπροσώπηση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, μίας συναδέλφου άξιας, μάχιμης δικηγόρου, μητέρας και πλέον κακοποιημένης, δυστυχώς, με τραυματισμό βαρύτατο από τον οποίο προσπαθεί να αναρρώσει και σωματικά και ψυχολογικά. Λυπάμαι πολύ για ό,τι έχει συμβεί. Προσβάλει όλο τον νομικό κόσμο», τόνισε ο Θέμης Σοφός.

«Έχει απαγορευτεί η μετοίκηση. Εφόσον υπάρχουν κλειδιά στα χέρια σου, γιατί δεν τα παραδίδεις;» διερωτήθηκε μεταξύ άλλων, και τόνισε πως δεν υπήρξε καμιά συνεννόηση.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ένταλμα σύλληψης για τον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας