Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Ενκελέιντα, που έπεσε νεκρή χθες μετά από δέκα μαχαιριές στη μέση του δρόμου, στο Μενίδι.
Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Ο ίδιος παραδέχτηκε χθες πως περίμενε και σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του. Η μία από τις κόρες του ζευγαριού όταν αντίκρισε τη μητέρα της να κείτεται αιμόφυρτη φώναξε: «ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά».
Το θύμα είχε καταγγείλει τρεις φορές τον 50χρονο, ο οποίος όμως εξακολουθούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος. Σήμερα επρόκειτο να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές για ενδοοικογενειακή βία, καθώς είχε χτυπήσει και απειλήσει την 40χρονη μόλις πριν δέκα μέρες.
Οι δικηγόροι του ζήτησαν αναβολή της υπόθεσης, επικαλούμενοι «κώλυμα του κατηγορουμένου», που δεν διευκρινίστηκε αλλά έγινε δεκτό από το δικαστήριο, που όρισε δικάσιμο στις 18 Μαρτίου του 2025.
Πινγκ πονγκ μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. - Δικαιοσύνης οι ευθύνες
Οι κατηγορίες σε αυτή τη δίκη είναι σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση κατά την επίθεση στην 40χρονη. Τότε είχε συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου αλλά το δικαστήριο είχε διατάξει την άρση της κράτησής του 50χρονου λόγω της αναβολής πέραν του τριημέρου.
Από την αστυνομία διαρρέουν πως επρόκειτο ενδεχομένως για εσφαλμένη κίνηση, ειδικά αν ήταν σε γνώση του πως ο δράστης ήταν υπότροπος.
Από την άλλη πλευρά, δικαστικές πηγές σημειώνουν ότι η παράταση της τριήμερης κράτησης δεν θα είχε νόημα, καθώς δεν είχαν λάβει το ιατροδικαστικό πόρισμα για την επίθεση της 10ης Μαΐου.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας