Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Αλέξης Κούγιας, δίκη Πισπιρίγκου
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Ένταση και διακοπή της δίκης Πισπιρίγκου έπειτα από επίθεση Κούγια σε μάρτυρα και πρόεδρο

Επίθεση κατά την κατάθεσή του δέχθηκε από τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο καθηγητής Τοξικολογίας Νίκος Ράικος. Ο Αλέξης Κούγιας, που χαρακτήρισε τον καθηγητή «επιστημονικό απατεώνα» δεν άφησε στο απυρόβλητο ούτε την πρόεδρο του δικαστηρίου, την οποία κατηγόρησε για μεροληψία. Όλα αυτά είχαν αποτέλεσμα να διακοπή η διαδικασία.

Η υπεράσπιση της κατηγορουμένης ξεκίνησε τις ερωτήσεις της προς τον μάρτυρα, ο οποίος από την εξέταση που διενήργησε αποφάνθηκε πως η Τζωρτζίνα δέχθηκε θανατηφόρα δόση κεταμίνης, ζητώντας του να δηλώσει τους τίτλους σπουδών που διαθέτει. 

Όταν η πρόεδρος απαγόρευσε αυτές τις ερωτήσεις, ο συνήγορος υπεράσπισης ρώτησε τον καθηγητή Ράικο πόσες νεκροψίες-νεκροτομές έχει κάνει, που του απάντησε: «Πάνω από 300 νεκροτομές έχω και κλινικές εξετάσεις. Η ομάδα μου είναι η μόνη ομάδα που κάνει κλινική τοξικολογία. Έχω πάνω από 1.000 περιστατικά τον χρόνο».

Ο Αλέξης Κούγιας τότε ισχυρίστηκε ότι σε δική του υπόθεση προ ετών, «αυτή με το αρσενικό και τον καθηγητή στη Θεσσαλονίκη» ο Νίκος Ράικος «απευθύνθηκε στον κ. Τσατσάκη», με την πρόεδρο να αναρωτιέται «τι σχέση έχει αυτό» με την παρούσα υπόθεση.

Ο μάρτυρας το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας «όχι βέβαια!» και η πρόεδρος του δικαστηρίου του είπε να μην απαντήσει.

Ακολούθως, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπσιρίγκου προσέφυγε κατά του δικαστηρίου για να του επιτραπεί η ερώτηση. Ωστόσο η εισαγγελέας πρότεινε να απαγορευτεί και το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημά του.

Τότε ο συνήγορος απευθυνόμενος στην πρόεδρο του δικαστηρίου είπε: «Είστε μεροληπτική, δεν με αφήνετε να κάνω ερωτήσεις που κατατείνουν στο ότι ο μάρτυρας ψεύδεται».

Και συνέχισε λέγοντας προς τον καθηγητή τοξικολογίας: «Στις 14/3/22 ήταν η γνωμοδότηση σας στην κυρία Σαλάππα με βάση την οποία συνελήφθη η κατηγορούμενη. Γι' αυτήν την ανακάλυψη σας έχετε κάνει κάποια δημοσίευση;»

Όταν ο μάρτυρας είπε ότι «υπάρχει δημοσίευση» και πως «για τη μέθοδο αυτή υπάρχει δημοσίευση από τον Φλεβάρη του 2022», ο Αλέξης Κούγιας εξεμάνη:

«Ντροπή σας! Ντροπή σου! Ο Θεός δε θα σε συγχωρήσει ποτέ! Έχεις κάνει δημοσίευση πριν τη γνωμοδότηση; Ντροπή σου! Αθεόφοβε και κάνε μου μήνυση! Τώρα κάνε μου μήνυση!»

Τότε το δικαστήριο διέκοψε, ενώ ο Αλέξης Κούγιας φώναζε προς τον μάρτυρα: «Είναι επιστημονικός απατεώνας!»

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ένταση και διακοπή της δίκης Πισπιρίγκου έπειτα από επίθεση Κούγια σε μάρτυρα και πρόεδρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας