Ελεύθερα αφέθηκαν τα έξι άτομα που είχαν οδηγηθεί χθες (Τετάρτη), στα δικαστήρια της Λαμίας, έπειτα από το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα νωρίτερα στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, όπου ένας 55χρονος εργάτης βρήκε τον θάνατο.
Ειδικότερα, πρόκειται για τον διευθυντή του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ και για άλλους πέντε εργαζομένους, εναντίον των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι έξι κατηγορούνται για έκρηξη που προκάλεσε θάνατο, εκ παραλείψεώς τους, καθώς και για έκθεση σε κίνδυνο.
Οι απολογίες των έξι προσαχθέντων ενώπιον του ανακριτή ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώθηκαν σήμερα (Πέμπτη) το απόγευμα. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την πολύωρη απολογία τους, ενώ σε πέντε από αυτούς επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης, μία φορά τον μήνα, στο Αστυνομικό Τμήμα της μόνιμης κατοικίας τους. Αντίθετα, δεν επεβλήθη κανένας περιοριστικός όρος στον τεχνικό ασφαλείας.
Σειρά έχει τώρα η τακτική δικάσιμος που θα εξετάσει τις κατηγορίες κατά των έξι.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας