Προφυλακιστέος κρίθηκε 48χρονος από τις Σέρρες, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό και την αποπλάνηση ανηλίκων. Τη απόφαση έλαβαν ομόφωνα ανακρίτρια και ο εισαγγελέας Σερρών, καθώς ο 48χρονος φέρεται ότι αποπλάνησε δύο ανήλικους δώδεκα και επτά χρόνων αντίστοιχα.
Ο αυτεπάγγελτα διορισθείς συνήγορος του 48χρονου, Φώτης Βαγενάς, υποστήριξε ότι «η κατηγορία του βιασμού που βαραίνει τον 48χρονο δεν φέρει την τρέχουσα κοινή έννοια», ενώ δήλωσε επίσης πως «ο φερόμενος δράστης φέρεται ότι είναι ένα κοινωνικά απομονωμένο άτομο με διαταραγμένη ψυχική ισορροπία».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 48χρονος φέρεται ότι κατά εξακολούθηση προέβαινε στις αποτρόπαιες αυτές πράξεις της αποπλάνησης των δύο ανηλίκων. Άξιο προσοχής είναι το γεγονός πως το ένα από τα δύο παιδιά, ο δωδεκάχρονος, ανήκει στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του φερόμενου ως δράστη.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας