Κάτω από τον συννεφιασμένο αττικό ουρανό η μητέρα του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, την οποία υπεραγαπούσε, οι συγγενείς, οι συνάδελφοι και φίλοι του από όλο το φάσμα του πολιτιστικού ρεπορτάζ, όπως και οι καλλιτέχνες με τους οποίους συνδέθηκε με ανθρώπινες σχέσεις και όχι μόνο με τα ρεπορτάζ και τις συνεντεύξεις του, τον αποχαιρέτισαν χθες στην πολιτική κηδεία του στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Ανάμεσά τους, εκπρόσωποι της οικογένειάς του από την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο διευθυντής της Σωτήρης Μανιάτης και βέβαια μακροχρόνιοι συνοδοιπόροι του από τον ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84. Και όπως είπε καλή συνάδελφος, «έφυγε νωρίς αλλά άφησε πίσω του έργο και πολλές αναμνήσεις».
Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς για να αποτίσει φόρο τιμής στον Ιάσονα που λάτρεψε τη ζωή και την τέχνη, δεν κρύφτηκε, δεν χαρίστηκε, πάντα τολμούσε να λέει τη γνώμη του ακόμα κι αν δεν ήταν αρεστή, αλλά ήταν βελούδινος στις προσωπικές και συναδελφικές σχέσεις, ένας γενναιόδωρος άνθρωπος με πολλές αρετές. Στα πολλά πηγαδάκια που είχαν στηθεί στον αύλειο χώρο οι αναμνήσεις με πρωταγωνιστή τον Ιάσονα γύριζαν τον χρόνο σε ένδοξες εποχές, γεμάτες χαρές και νιάτα. Με βουρκωμένα μάτια, η μία ιστορία διαδεχόταν την άλλη και το γέλιο συνόδευε την κυρίαρχη θλίψη. Από τη δημοσιογραφική αποστολή στη Μύκονο στα μέσα του μακρινού 1980, όπου όλοι και όλες, παιδιά σχεδόν, δεν σταματούσαν να κάνουν τρέλες· ιστορίες από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, από τις κουίντες και τις θεατρικές πλατείες, από τις συναυλίες, από τα νυχτερινά μαγαζιά.
Για τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη και το δημοσιογραφικό αποτύπωμά του μίλησαν, μεταξύ άλλων, η δημοσιογράφος Ελένη Σπανοπούλου, ο Γιώργος Κιμούλης και ο εκπρόσωπος της Φίνος Φιλμ, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της εταιρείας στο πρόσωπό του καθώς μέσα από τα κείμενα και τα βιβλία του συνέδεσε τους σύγχρονους θεατές με τις παλιές ασπρόμαυρες ταινίες.
Παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας και η Αννα Νταλάρα, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Ρήγας Αξελός, η Αντζελα Γκερέκου, η Ελένη Ράντου, ο Γρηγόρης Βαλιανάτος, η Πέγκυ Ζήνα, η Βάνα Μπάρμπα, η Τζόυς Ευείδη και πολλοί άλλοι.
Η τελευταία πράξη γράφτηκε στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας. Υπό τους ήχους του αγαπημένου του τραγουδιού «Κεμάλ» του Μάνου Χατζιδάκι, πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος αποχαιρετισμός, ενώ στην οθόνη της αίθουσας προβάλλονταν φωτογραφίες από τη ζωή του που ήταν σύντομη αλλά πυκνή και ξέχωρη.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας