Κραυγή αγωνίας εκπέμπουν από τη δημοτική αρχή Πύλου- Νέστορος για το κάστρο της Μεθώνης, ένα απ' τα μεγαλύτερα κάστρα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια, καθώς τμήμα των τειχών του κινδυνεύει με κατάρρευση.
Μιλώντας στο Action 24 ο αντιδήμαρχος Μεθώνης, Παναγιώτης Λίγγρης, εξήγησε ότι το πρόβλημα ξεκινάει απ' το γεγονός πως το κάστρο βάλλεται απ' τη θάλασσα απ' τις τρεις μεριές του και χρειάζεται επειγόντως συντήρηση. «Φεύγουν κομμάτια γιατί δεν υπάρχει συντήρηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο αντιδήμαρχος ανέφερε σχετικά με τη μελέτη, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, που εγκρίθηκε το 2021 για την αναστήλωση και αποκατάσταση του κάστρου ότι είναι σε εξέλιξη, ενώ για κάποια τμήματα έχει ολοκληρωθεί. Ειδικά για το ανατολικό τείχος ανέφερε ότι αναμένουν να ολοκληρωθεί η μελέτη ώστε να μπορέσουν το υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια Πελοποννήσου να το εντάξουν σε κάποιο πρόγραμμα για να ξεκινήσει η αναστήλωσή του.
«Υπάρχουν καθυστερήσεις πολλών ετών και επείγει να ξεκινήσει η διαδικασία» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Σιψάς, εντεταλμένος του δήμου για θέματα πολιτισμού. Ο ίδιος επισήμανε ότι η ευθύνη βαραίνει κυρίως την πολιτεία, «που θα έπρεπε να έχει φροντίσει τέτοιες καταρρεύσεις να μην υπάρχουν». Εκτίμησε πάντως «ότι είμαστε σε καλό δρόμο και σύντομα θα έχουμε και ανάδοχο».
«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε χρόνο για καθυστέρηση. Κάποια κομμάτια του κάστρου αντέχουν οριακά. Δηλαδή αν καθυστερήσουμε κι άλλο θα έχουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα και θα απαιτείται πολύ μεγαλύτερη συντήρηση. Δηλαδή θα χάσουμε και κάποια κομμάτια», συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Μεθώνης.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας