Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
20.7° 17.8°
2 BF
76%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
22.8° 19.8°
2 BF
58%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.0° 18.3°
2 BF
69%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
22°C
21.9° 21.9°
3 BF
56%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
0 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
3 BF
48%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.1° 21.1°
1 BF
65%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
21°C
20.8° 19.4°
4 BF
68%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 18.2°
1 BF
59%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 19.1°
3 BF
62%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
3 BF
77%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.9° 20.3°
4 BF
68%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.8° 21.8°
2 BF
55%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
24.0° 18.9°
2 BF
52%
Ρόδος
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.3° 19.3°
2 BF
81%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.0° 20.0°
2 BF
52%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.4° 18.3°
3 BF
75%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
22°C
22.2° 22.2°
2 BF
60%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.0° 18.0°
2 BF
58%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Παράταση ζωής στο θέατρο Σφενδόνη

Λύση τουλάχιστον για ένα χρόνο βρήκε η σκηνοθέτιδα και ηθοποιός Άννα Κοκκίνου, που πριν από λίγες ημέρες έκανε γνωστό ότι το θέατρο Σφενδόνη κινδυνεύει με κλείσιμο, καθώς της κάνουν έξωση λόγω οφειλών.

Με ανοιχτή επιστολή της η κ. Κοκκίνου ενημέρωνε ότι: «Πρέπει άμεσα, με δικαστική απόφαση, να εγκαταλείψω το θέατρο της οδού Μακρή 4. Μου παίρνουν τη Σφενδόνη! Έξωση! Εδώ και τώρα! Σε σημείο που εύχομαι να μου δώσουν ένα αξιοπρεπές χρονικό περιθώριο ώστε να περισώσω το αρχείο, να φύγω σαν άνθρωπος, κι όχι σαν κυνηγημένο ζώο».

Σήμερα, με νέα επιστολή της η δημιουργός της «Σφενδόνης» ενημερώνει ότι το θέατρο θα συνεχίσει τη λειτουργία του για ένα χρόνο και ότι αυτό κατέστη δυνατό ύστερα από «προσωπική και υποδειγματική παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη».

Η επιστολή της Άννας Κοκκίνου

Μια νέα τροπή των πραγμάτων που θα χαροποιήσει τους φίλους του θεάτρου και της Σφενδόνης: ύστερα από προσωπική και υποδειγματική παρέμβαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για μια θετική προσέγγιση του Ίδρύματος Ευριπίδη Κουτλίδη και της Σφενδόνης, το θέατρο θα συνεχίσει τη λειτουργία του για ένα χρόνο, με την προσδοκία στο διάστημα αυτό να βρεθεί λύση ώστε να εξακολουθήσει και για μεγαλύτερο διάστημα.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά και δημοσίως την Υπουργό Πολιτισμού για την πρωτοφανή, απρόσμενη και έξω από κάθε προηγούμενο πρωτοβουλία της. Τέτοιες κινήσεις δίνουν δύναμη και ελπίδα σε όσους θεωρούν την τέχνη σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής.

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο το θέμα είχε απασχολήσει και πάλι τους ανθρώπους των τεχνών και τους θεατρόφιλους, όταν και η κ. Κοκκίνου γνωστοποιούσε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η θεατρική σκηνή. 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Παράταση ζωής στο θέατρο Σφενδόνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας